Paris Hilton v Torontu uvedla dokument o Paris Hilton

10. 9. 2008 14:30
V Torontu chybí oscaroví favorité a přebývá Paris
Paris Hiltonová pózuje ve své plesové róbě.
Paris Hiltonová pózuje ve své plesové róbě. | Foto: Aktuálně.cz

Toronto - Místo potenciálních oscarových kandidátů přitahují na filmovém festivalu v Torontu pozornost celebrity. Třeba Paris Hilton, která tu uvedla premiéru dokumentu věnovaného své osobě.

Příliš nadšení ale film nevzbudil. AP jízlivě píše, že nový dokument o známé hotelové dědičce má jen jediného velkého fanouška: samotnou Paris Hilton.

Když v úterý večer vyšla z premiéry svého filmu, zatleskala krátce režisérce Adrie Pettyové. Ta se v dokumentu duchaplně pojmenovaném Paris, not France pokusila odhalit pravou tvář celebrity.

Paris v dokumentu mluví o řadě věcí, které jí vynesly věčnou mediální slávu. O své image, o své slavné sexuální nahrávce, o bulvárních fotografech, kteří ji stíhají na každém kroku i prostě o svém obchodování s vlastní osobou.

"Všichni mě stále odsuzují a dělají ze mě úplně někoho jiného, než kým jsem," dušuje se Paris ve filmu. "Nemůžu s tím vůbec nic dělat."

Mickey Rourke ve filmu Zápasník
Mickey Rourke ve filmu Zápasník | Foto: Aktuálně.cz

Snímek obsahuje i výpovědi Parisiných rodičů, sestry Nicky, novináře Elliotta Mintze či třeba Donalda Trumpa.

Režisérka Paris doprovází na obchodní schůzky, na reklamním turné po Japonsku i při každodenních činostech, jako je nákup hamburgeru za bedlivého přihlížení bulvárních fotografů.

"Tahle žena je přece lidská bytost. Je neuvěřitelné, že lidé jsou tak bezohlední, že na to zapomínají," říká režisérka o své divě, která jí prý během natáčení hodně předala.

Svůj film pak označuje za následníka slavného dokumentu o ikoně popu Madonně z roku 1991.

Podle řady médií přítomných na festivalu je letošní filmová účast slabší než v předchozích letech. V minulosti se právě tady představila řada budoucích oscarových vítězů, mimo jiné Poslední skotský král, Pokání či Tahle země není pro starý.

Letos zdejší filmy budí mnohem menší nadšení. Může to být stále důsledek stávky scénáristů z počátku tohoto roku, která pozastavila či zbrzdila přípravy řady filmových projektů.

Foto: Aktuálně.cz

Mnoho potenciálních uchazečů o Oscary nebylo hotovo včas, další v Torontu nebyly k vidění ze strategických důvodů - týká se to třeba životopisného Milk, snímku Podivuhodný případ Benjamina Buttona, filmu Changeling s Angelinou Jolie či romantické Austrálie.

"Festival je už za polovinou, a my stále nevíme, kdo jsou letošní oscaroví favorité," podivuje se nad nabídkou jeden zástupce branže, který nechce být jmenován.

Některé filmy tu navíc nezaujaly zdaleka tolik, jak se čekalo. Patří k nim třeba Vévodkyně s Keirou Knightley či The Burning Plan. Větší ohlas si tu vysloužil jen Wrestler Darrena Aronofského, čerstvý vítěz z konkurenčních Benátek. Mluvilo se také o filmu Dannyho Boylea Slumdog Millionaire.

Jasno tak po Torontu může být jen v ženské herecké kategorii Oscarů. Mluví se hodně o Anně Hathaway v dramatu o dysfunkční rodině Rachel Getting Married, o Sally Hawkins ve filmu Mikea Leigha Happy-Go-Lucky či o Dakotě Fanning ve filmu Tajný život včel.

Foto: Archiv

Jinak budí pozornost spíše filmy, které pravděpodobně na oscarové nominace nedosáhnou kvůli svému důrazu na čirou zábavu.  Po Cannes a Benátkách se i zde představila černá komedie bratří Coenů Po přečtení spalte, k vidění tu byl film Zack a Miri točí porno nebo právě dokument o slavné hotelové dědičce.

 

Právě se děje

Další zprávy