Paparazziové to mají v Benátkách těžké

Irena Hejdová Irena Hejdová
6. 9. 2006 17:00
Benátky - Po skutečném příběhu zavražděné herečky probíraly téma slavných smrtí amerických dějin i další soutěžní snímky benátského festivalu.

Snímek Bobby vypráví o atentátu na senátora Roberta Kennedyho z června 1968 v Los Angeles. Herečka Lindsay Lohanová, která s ním do Benátek přijela, tu hraje mladou nevěstu, která si bere bratra svého přítele, aby nemusel jít bojovat do války ve Vietnamu.

Lohanová doufá, že film dodá mladým lidem odvahu začít se víc zajímat o politiku. "Myslím, že já jsem se vždycky nějakým způsobem o politiku zajímala," prohlašuje hvězdička, která se po sérii teenagerských komedií vyšvihla do Altmanova Zítra nehrajeme. "Důrazně bych lidem mého věku doporučila, aby volili a zajímali se o to, co se na světě děje - vždyť tu přece žijí."

Hollywoodland
Hollywoodland | Foto: Aktuálně.cz

Ve filmu vystupují i opravdové hollywoodské hvězdy Sharon Stoneová, Anthony Hopkins, Martin Sheen, Helen Huntová či Elijah Wood. Film totiž atentát zaznamenává z pohledu dvaadvaceti lidí, kteří bydleli nebo pracovali v hotelu Ambassador, kde byl senátor zastřelen.

"Jak se film blíží ke konci, zazní píseň Simona a Garfunkela The Sound of Silence. Ať už Bobby Kennedy byl tím, kým ho jeho příznivci chtěli mít, či ne, snímek je přesvědčivým svědectvím o tom, že jeho zastřelením bylo něco důležitého v Americe umlčeno," píše Ray Bennett z Hollywood Reporteru.

V Benátkách měl premiéru i další film o smrti, která vešla do amerických dějin. Snímek Hollywoodland vypráví o tajemném úmrtí herce George Reevese, kterého ztvárnil Ben Affleck.

Hollywoodský veterán Reeves se objevil už v klasice Jih proti Severu, jeho nejslavnější rolí byl televizní Superman z 50. letech. V roce 1959 sám ukončil svůj život.

"Jeden z mých přátel říká, že slyšel, že Reeves hrál Supermana tak dlouho, že si opravdu myslel, že má nadlidské schopnosti, a tak vyskočil z okna," napsal David Hinckley z New York Daily News před premiérou s tím, že film snad nabídne jiné vysvětlení.

Vyloučen prý není ani vliv bulvárních fotografů, na které si přisadil i představitel hlavní role Affleck . "Víc a víc lidí věnuje pozornost soukromým životům herců a to znesnadňuje, aby uvěřili i postavám, které ztvárňují na plátně."

Paparazziové nemají na festivalu na růžích ustláno už od soboty, kdy tu byl promítán snímek Královna o krizi monarchie po smrti princezny Diany. Kdykoli se tu objevili lovci fotek na plátně, začali diváci pískat.

 

Právě se děje

Další zprávy