Padesátka slibuje horskou komedii ve stylu Sněženek. Znovu se setkají Kotek s Mádlem

jaz
23. 10. 2015 7:00
Herec a režisér Vojtěch Kotek dokončuje svůj nový film z prostředí hor. Po deseti letech, kdy se v kinech objevili Snowboarďáci, se před kamerou potká i se svým tehdejším hereckým kolegou Jiřím Mádlem. Komedie o legendárním běžkařském závodě slibuje humorné scény, známé české herce a titulní píseň, která je zároveň i comebackem zpěváka Michala Hrůzy. Jak sám Kotek potvrdil, svým filmem míří na stejnou úroveň úspěšných českých komedií, jako byl Anděl na horách nebo Sněženky a machři. Premiéra má být letos na Štědrý den.
Foto: Bontonfilm

Praha – Nová zimní komedie režiséra Vojtěcha Kotka s názvem Padesátka se chystá vtrhnout do kin už v prosinci letošního roku, přestože první klapka padla v březnu v Krkonoších. Pozornost poutá nejen sedmadvacetiletý režisér, ale i scenárista Petr Kolečko, který je podepsaný pod seriálem České televize Čtvrtá hvězda nebo Okresní přebor.

"Vojta se na filmovém place pohybuje od svých třinácti let, nemusí se nic učit a může naplno využít to, co má v sobě. Cit pro komiku situací, pointu a pro gagy," pochvaluje si producent Daniel Strejc.

Foto: Bonton

Sám Kotek ale musí zvládat režírovat kromě svých kolegů-kamarádů, jako je Jiří Mádl nebo Tereza Voříšková, i mnohem zkušenější herce. Na běžkařský kurz povinně přihlásil kvůli příběhu například Marka Taclíka nebo Jakuba Prachaře. Ve filmu se objeví také Vilma Cibulková nebo Ondřej Pavelka.

"To, že jsme všichni tak trochu kamarádi, v konečném důsledku znamená, že makáme víc než jindy. Nikdo to nechceme tomu druhému pokazit, protože je to kamarád. Já si moc nedokážu představit, kvůli komu jinému bych jel trénovat na běžkách v zimě s trenérem," říká Marek Taclík.

Snímek se podle tvůrců točí kolem závodu Tříkrálová padesátka a muže, který se rozhodl poznat svého otce. Námět si půjčili ze dvou divadelních her a obohatili ho o dvě časové roviny, v rámci kterých hlavní postavy vzpomínají na své mládí v období 70. let.

Existují dvě verze filmu

"Chtěli bychom navázat na klasické horské komedie – S tebou mě baví svět, Anděl na horách, Krakonoš a lyžníci nebo Sněženky a machři. Měl by z ní ale zavanout i Cimrmanův vichr z hor," řekl Kotek ještě předtím, než padla 7. března první klapka.

Vojtěch Kotek si prý uvědomoval, že natáčet komedii je to nejtěžší, co si režisér může zvolit, přesto věří, že diváky dostane na situační i konverzační humor, překvapivé zvraty a jemně peprný slovník některých hlavních hrdinů. Z toho důvodu také vzniknou dvě verze filmu. Jeden pro filmová plátna a druhý, cenzurovanější pro televizní vysílání.

Režírování videoklipu k hlavní filmové písni se ujal další mladý režisér, a to Jakub Štáfek, kterého diváci znají z nováckého seriálu Ulice. Během jednoho dne natočil s kapelou Michala Hrůzy retro video v pražské tělocvičně. Fanoušci budou moci píseň slyšet už během koncertní šňůry Michala Hrůzy, kterou právě odstartoval.

 

Právě se děje

Další zprávy