Oživlé kostky Lega se za oceánem líbí divákům i kritice

Kultura Kultura
10. 2. 2014 15:14
Za první víked vydělal animovaný LEGO® příběh v amerických kinech téměř 70 milionů dolarů. Památkáři mají ani ne třetinu.
LEGO® příběh
LEGO® příběh | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Dlouho už nebyl nějaký film překvapením na tolika úrovních. LEGO® příběh se ale oproti všem předpokladům líbí jak kritikům (skvělé metaskóre na Rottentometoes.com 95 %), tak i divákům (neméně vynikající start na 8,7 bodech s deseti na IMDb.com).

Ani tržby nezůstaly pozadu. Snímek režisérského dua Phil Lord a Christopher Miller otevřel za oceánem na téměř 70 milionech dolarů za první víkend, což je při rozpočtu 60 milionů hodně slušná suma. Vzhledem k vynikající pověsti LEGA není důvod předpokládat, že by tržby měly výrazně klesat.

Se značným odstupem na druhém místě najdeme další premiéru - Památkáře George Clooneyho s 22 miliony dolary. To už je při rozpočtu 72 milionů problematičtější suma, při troše trpělivosti se ji však snad podaří dostatečně navýšit.

Na třetím místě se drží s desíti miliony afroamerická krimikomedie Ride Along. V amerických kinech snímek utržil již sto milionů, mimo Spojené státy se ale téměř nepromítá.

Na čtvrtém místě se drží nezničitelné Ledové království. Sedm milionů za dvanáctý víkend a 930 celkově. předpokládá se, že po započtení asijských trhů by Disney mohl odškrtnout miliardu.

Na pátém místě se krčí That Awkward Moment. Snímek se Zacem Afronem za pouhých osm milionů dolarů nemůže při mizivých nákladech prodělat, proto i skromných pět milionů za druhý víkend bohatě stačí.

 

Právě se děje

Další zprávy