Osud Ligy spravedlivých závisí na Supermanovi

Kultura Kultura
31. 1. 2013 12:49
Muže z oceli rozhodne o kolektivním dobrodružství hrdinů DC comics
Henry Cavill jako Superman
Henry Cavill jako Superman | Foto: Warner Bros.

Praha - Pro filmový komiks Justice League, který už delší dobu chystají Warner Bros., je rozhodně důležitý finanční úspěch nejnovějšího supermanského filmu Muž z oceli.

Klíčovým projektem Warnerů je pro tento rok Muž z oceli od Zacka Snydera, který se snaží restartovat supermanskou franšízu.

Foto: Aktuálně.cz

"Vyjma Nolanových snímků o Batmanovi, společnost zatím nebyla schopna plně vytěžit svůj důl námětů od DC comics. Na Green Lanternovi z roku 2011 prodělali a filmová verze Justice League se pravděpodobně neobjeví před rokem 2015, jelikož špičky Warnerů naznačily, že čekají na zisk Muže z oceli, který má premiéru 14. července, než se rozhodnou, co dál," napsal server Variety v souvislosti s potvrzením Jeffa Robinova ve funkci prezidenta společnosti.

Studio nedávno oznámilo, že do superhrdinského týmu Justice League se chystá Batman, Superman, Wonder Woman, Flash a Green Lantern. Oproti komiksu by scházeli Aquaman a Martian Manhunter. Scénář píše Will Beall (Gangster Squad - Lovci mafie), ale režiséra Warneři zatím nepotvrdili.

Nový Superman musí při svém rozpočtu od pozemšťánů získat zpět více než půl miliardy dolarů, aby byl považován za komerčně úspěšného.

Muž z oceli bude mít v USA premiéru 14. června, v Česku o šest dní později.  

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy