Oškliví Simpsonovi budou letním hitem

20. 11. 2006 11:00
Los Angeles - V době, kdy animace umí vytvořit nepřekonatelně krásný svět, je tu film, jenž si dovoluje být ošklivý. UVNITŘ: TRAILER
Foto: Aktuálně.cz

Tak na snímek Simpsonovi, který do celosvětové distribuce vstoupí 27. července 2007, láká hlas v jeho traileru.

Rodinka ze Springfieldu je už sedmnáctým rokem jistotou diváků nejen televize Fox a je překvapující, že se Matta Groeninga, autora Simpsonů, podařilo k celovečernímu snímku přemluvit až teď. Film Simpsonovi je předpokládaným hitem příštího léta.

Zprávy o The Simpsons Movie se přitom objevují už dlouho. Celovečerním filmem měla být šedesátá epizoda s klaunem Krustym, dokonce se uvažovalo o Simpsonech v hrané podobě. V roce 1998 si studio na film zaregistrovalo internetovou doménu, o tři roky později podle informací magazínu Variety podepsali dabující herci smlouvu na 13. až 15. sezónu i dva filmy dohromady.

A v čem že jsou filmoví Simpsonovi tak oškliví, jak o sobě tvrdí?

V době trojrozměrných počítačově animovaných snímků si dovolují být jen 2-D a ještě jsou na to pyšní. S podobnou nadsázkou se máme setkat v celém filmu, na kterém pátý rok pracuje jedenáct scenáristů a dát dohromady ho má režisér David Silverman.

Foto: Česká televize

Děj je zatím tajný, ale podle traileru je jasné, že nepůjde o nic menšího než zachránění rodiny Homera Simpsona... ehm... Homerem Simpsonem.

Jak uvádí server IMDb.com, "Homer toxickým odpadem znečistí řeku, vyhodí ho z práce a celý Spriengfield možná už navždy musí být evakuován". Kromě tradičního osazenstva Bart, Lisa, Homer, Marge a Maggie se ve filmu objeví Levák Bob, Tlustý Tony a sama sebe namluví ekologicko-sociální aktivistka Erin Brockovichová, kterou proslavil film s Julií Robertsovou v hlavní roli.

 

Právě se děje

Další zprávy