Oscarový favorit Revenant Zmrtvýchvstání vede návštěvnost kin

ČTK ČTK
18. 1. 2016 17:00
Snímek Revenant Zmrtvýchvstání, horký favorit Oscara, je v čele návštěvnosti tuzemských kin. Při víkendové premiéře v České republice navštívilo více než 64 000 diváků, kteří v pokladnách kin nechali přes devět milionů korun. Na druhém místě je komedie debutujícího režiséra Vojty Kotka Padesátka, třetí krvavý western Quentina Tarantina Osm hrozných.
Revenant Zmrtvýchvstání
Revenant Zmrtvýchvstání | Foto: Twentieth Century Fox Film Corporation

Praha - Snímek Revenant Zmrtvýchvstání, který získal nejvíce nominací na americké filmové ceny Oscar za rok 2015, je v čele návštěvnosti tuzemských kin. Film s Leonardem DiCapriem nominovaný celkem dvanáctkrát, mimo jiné v kategorii nejlepší film, při víkendové premiéře v České republice navštívilo více než 64 000 diváků, kteří v pokladnách kin nechali přes devět milionů korun.

Za příběhem amerického lovce Hugha Glasse se na druhém místě umístila komedie debutujícího režiséra Vojty Kotka Padesátka. Snímek plný "horského humoru" za měsíc dosáhl hranice téměř 300 000 diváků. Třetí je krvavý western Quentina Tarantina Osm hrozných s hudbou skladatele Ennia Morriconeho natočenou Českým národním symfonickým orchestrem. V tuzemských kinech film, který za hudbu získal nominaci na jednu z cen Oscar, za dva týdny vydělal bezmála 13,5 milionu korun.

Čtvrté místo patří americkému velkofilmu Star Wars: Síla se probouzí. Sedmé pokračování Hvězdných válek, které se v tuzemských kinech promítá již pět týdnů, zatím vidělo celkem 565 147 návštěvníků a jeho tržby v ČR se vyšplhaly na 89,2 milionu korun. Na pátém místě do žebříčku vstupuje animovaná dobrodružná podívaná pro celou rodinu Ledová sezóna, kterou za první víkend zhlédlo téměř 19 000 diváků.

Z domácí tvorby je po prvním týdnu promítání na osmém místě hudební snímek Muzikál aneb Cesty ke štěstí, který vychází z odkazu legendárního muzikálu Starci na chmelu.

Na dvanáctém místě skončil dokument režiséra Steva Lichtaga Aldabra: Byl jednou jeden ostrov, jehož tržby za dva měsíce překročily 11 milionů korun a sedmnáctá příčka patří celovečernímu dokumentu režisérky Heleny Třeštíkové s názvem Zkáza krásou.

Aktuální výsledky poskytují Unii filmových distributorů provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech tuzemských kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.

Zmrtvýchvstání, které získalo cenu Zlatý glóbus pro nejlepšího herce a režii, je nejsyrovější film, který jsem kdy viděl, tvrdí kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy