Sledovali jsme živě: Nabarvené ptáče získalo devět Českých lvů

Přenos skončil
Vítězem cen Český lev se v pražském Rudolfinu stal černobílý snímek Václava Marhoula Nabarvené ptáče. Získal devět sošek včetně těch pro nejlepší film, režii a kameru. Nejlepší herečkou je Tereza Ramba, nejlepším hercem Jiří Schmitzer. Cenu za scénář dostal Jiří Havelka, autor tragikomedie Vlastníci. Ceremoniál jsme sledovali v on-line přenosu.
Václav Marhoul je absolutním vítězem večera.
Václav Marhoul je absolutním vítězem večera. | Foto: Lukáš Oujeský
Přenos skončil
23:07

Vážení čtenáři, on-line přenos končí, děkujeme za pozornost. Výsledkům Českých lvů se na Aktuálně.cz budeme věnovat ještě v neděli.

22:51

Nestihli jste nejlepší filmy uplynulého roku v kinech? Na portálu Dafilms.cz jsou za 59 korun k vidění a za 99 korun ke stažení takřka všichni dnešní vítězové: Nabarvené ptáče, Vlastníci, Staříci, dokumentární Dálava i animovaná krátkometrážní Dcera. Chybí jen Hodinářův učeň, který získal cenu za scénografii. Všech osm epizod vítězného dramatického seriálu Most! i televizní minisérie Vodník lze stále streamovat zdarma na stránkách České televize.

22:39

Webové stránky České filmové a televizní akademie Marhoulův úspěch neunesly a na pár desítek minut přestaly fungovat.

22:33

Viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Radek Špicar na Twitteru letošní ročník chválí.

22:17

"Buďte zdrávi. Asi víte, proč jsem si to nechal na konec," vtipkuje moderátor Václav Kopta v narážce na aktuální riziko šíření koronaviru, jemuž se předešlí řečníci vyhnuli. Pak už přichází jen výzva divákům, aby dál chodili do kina na české filmy. Letošní ročník Českých lvů právě skončil.

22:11

Simon Mawer v češtině vyhlašuje laureáta… a je jím Nabarvené ptáče. To se tak stává i absolutním vítězem večera. "Tohle je cena, kterou jen přebírám v zastoupení. Za mnou stojí ty stovky lidí, kteří na tom filmu dělali. V první řadě musím vyjmenovat všechny svoje koproducenty, protože bez nich by to nešlo," začíná poslední dnešní děkovnou řeč Václav Marhoul a vzpomíná, jak se mu dva roky nedařilo sehnat na Nabarvené ptáče ani halíř. "Česká televize byla kotvou, která mě na tom rozbouřeném moři držela," dodává Marhoul a dále děkuje například firmě innogy za podporu české kinematografie. "Ten film byl opravdu velký a točil se dlouho," shrnuje a nakonec se ještě klaní své manželce. "Kdyby nebylo jí, která to se mnou tu trpělivě, tu netrpělivě snášela, ten film by asi taky nebyl. Děkuji vám všem za toto krásné ocenění," loučí se Marhoul.

Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula (na snímku) nakonec dostalo osm cen.
Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula (na snímku) nakonec dostalo osm cen. | Foto: ČTK
22:09

"Přátelé, vzali jsme to dneska hopem," konstatuje moderátor Václav Kopta po 130 minutách ceremoniálu, který právě míří k finále. Česká nás Český lev pro nejlepší film. A přichází ho předat britský spisovatel Simon Mawer.

Václav Kopta oznamuje divákům, že s hostem bude mluvit anglicky. "Berte to jako důkaz, že jsem dítě reálného socialismu," varuje dopředu před svým přízvukem.

22:05

Blížíme se do finále. Českého lva za nejlepší dokument právě získala Dálava, kterou natočil Martin Mareček. Produkovali ji Petr Oukropec, Tereza Polachová a Hanka Kastelicová.

21:58

Českého lva za režii dostává Václav Marhoul, autor Nabarveného ptáčete. "Tentokrát už řeknu něco opravdu smysluplného o filmové režii. Víte dobře, že jsem vystudoval a většinu života jsem dělal produkci, tu krásnou černou práci. S radostí a otevřeným srdcem jsem sloužil tolika režisérům a filmům. Ale stalo se, že jsem začal režírovat, a tak se chci vyznat z lásky k režii. Protože je to absolutně úžasná, krásná práce, kdy na rozdíl od scenáristiky, kde člověk hledá odpovědi na otázku 'proč?', u režie hledá odpovědi na otázku 'jak?'. A hledání této odpovědi je krásné, vznosné a skvělé. Moc děkuji akademii a všem nám režisérům přeji, abychom se i nadále ubírali cestou lásky, a ne sexu," děkuje Marhoul.

Václav Marhoul.
Václav Marhoul. | Foto: Lukáš Oujeský
21:58

Českého lva za mimořádný přínos české kinematografii právě získal Jaromír Kallista, osmdesátiletý producent filmů Jana Švankmajera.

"Dobrý večer. Jsem trochu naměkko, promiňte mi to. Děkuji akademii za milou tečku mého už dost dlouhého života. Případám si trochu jako relikt minulosti. Zbyl jsem tady z těch 60. let. Dovolte mi vzpomenout Pavla Juráčka nebo Evalda Schorma. Zbyli jsme si se Švankmajerem," říká Kallista a děkuje své ženě Pavle, která se ceremoniálu nemohla zúčastnit, neboť v Drážďanech právě likviduje končící výstavu Švankmajerových děl.

"Jsem rád, že jsem se dožil situace, kdy dnes už je řada mladých lidí, kteří si oprávněně říkají producenti a zaplaťpánbů začínají dělat českou tvorbu. Poslední věc, promiňte, to není příliš veselý apel na nás na všechny: snažme si udržet naše televizní, hlavně veřejnoprávní zpravodajství. Zaplaťpánbů je v posledních letech nezávislé. Tím nemíním mluvit proti komerčním televizím," děkuje Kallista.

Jaromír Kallista.
Jaromír Kallista. | Foto: Lukáš Oujeský
21:49

Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli získává Jiří Schmitzer ze Staříků. Mluví o tom, jak každý štáb spojuje snaha udělat dobrou věc. "A pokud tu takhle stojím, je to velmi potěšující, že se mi to povedlo a že si to nemyslím jenom já," děkuje a rozesmívá publikum. "Jedno z důležitých kritérií, že jsem byl obsazen do této role, je to, že už pár let vypadám, jako že bych opravdu dokázal někoho zabít," dodává.

Foto: Lukáš Oujeský
21:47

Na jeviště právě přišly hvězdy seriálu Most!, Zdeněk Godla alias Franta a Erika Stárková neboli Dáša. "Já jsem tady jako zástupce černobílého filmu," žertuje Godla, věrný politicky nekorektnímu humoru seriálu.

21:44

A je tu třetí úspěch Vlastníků. Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli získává Tereza Ramba, dříve známá jako Tereza Voříšková. Ve Vlastnících hraje emotivní paní Zahrádkovou.

"Mám obrovskou radost. Já jsem si to strašně přála asi od 15 let nebo ještě dřív. A potřebovala bych to vyhrát ještě jednou, protože já jsem v těch patnácti slíbila mámě, že když to vyhraju, tak jí to dám. Ale ona je ta hezká soška… takže mami, dneska to s tebou pojede domů," rozhoduje se nakonec.

Tereza Ramba.
Tereza Ramba. | Foto: ČTK
21:42

Na jeviště Rudolfina právě přišel Eduard Marek, skaut, člen třetího odboje a politický vězeň, kterému brzy bude 103 let. "Já špatně slyším," odbývá první otázku o 47 let mladšího moderátora Václava Kopty, který se ho pak podruhé ptá, zda Marek rád vzpomíná na mládí. "Já měl stejné povinnosti v mládí jako skaut, kdy jsem měl povinnost konat dobré skutky. Já jsem ty dobré skutky konal tak, že jsem je konal ještě zvlášť důkladně, takže jsem za ně byl stále zavřenej," odpovídá Marek.

"A ve kterém věku jste se jako muž cítil nejlépe?" pokračuje Kopta. "Asi teď," odvětí Marek a sklízí hlasitý potlesk.

21:35

Teprve po 90 minutách na jevišti dostávají Tata Bojs příležitost uvést celou vlastní skladbu. Je to Filmařská z devět let starého alba Ležatá osmička.

"Mám pocit, že nežiji / Ve své vlastní režii / Zfilmují můj život, prodal jsem jim práva / Zfilmují můj život / Prý mě čeká sláva," zpívá vestoje bubeník Milan Cais, než usedá za bicí, odkud ve zpěvu pokračuje.

Foto: ČTK
21:32

"Atmosféra je příjemná, ale čas kvapí," nemaže se s tím další předávající Viktor Preiss a hned vyhlašuje vítěze Českého lva za scénář. Je jím Jiří Havelka. V půl desáté večer tak druhou sošku večera získávají Vlastníci, kteří měli nejvyšší počet nominací.

"Podílelo se na tom spousta lidí. Chtěl bych poděkovat svým sousedům a paní, co bydlí v přízemí. Současný stav je takový, že zabila veškerou uměleckou hyperbolu. Ten výtah tam v životě nebude, bude to poslední barák v Holešovicích bez výtahu," rozesmívá publikum Havelka, v jehož filmu se část konfliktu na schůzi společenstva vlastníků jednotek točí právě okolo toho, zda postavit výtah, nebo ne.

Jiří Havelka.
Jiří Havelka. | Foto: ČTK
21:28

Na jevišti je plno. Zatímco v levé části jako po celý večer hraje kapela Tata Bojs, Českého lva za nejlepší televizní film nebo minisérii přichází předat deset členů souboru Dejvického divadla včetně Martina Myšičky, Marthy Issové, Ivana Trojana nebo Hynka Čermáka. Celou dobu si mezi sebou předávají obálku se jménem vítěze, než ji strčí Myšičkovi. "Cenu získává…" řekne Myšička, načež jméno postupně ukáže všem deseti a společně ho vykřiknou. Je to Vodník režiséra Viktora Tauše (na snímku) a producentů Jana Šterna s Janem Lekešem.

"Mám tu naši práci strašně moc rád, tak jsem chtěl poděkovat, že ji mezi vámi mohu dělat," děkuje Tauš.

Viktor Tauš.
Viktor Tauš. | Foto: Lukáš Oujeský
21:21

Nabarvené ptáče vyhrává na celé čáře. Sedmou sošku filmu právě získal za kameru Vladimír Smutný. "Lehce se stydím. Být kameramanem tohohle filmu nebylo jednoduché. Děkuji akademii za pro nás zatím příznivou žeň," říká a vyjmenovává několik kolegů z kamerového štábu.

"Černobílý film je krásný a byl bych rád, kdyby jich vzniklo víc, protože si myslím, že ten náš svět může být i černobílý," uzavírá Smutný.

21:17

Českého lva za nejlepší zvuk předává maňásek v životní velikosti v podobě ráčkujícího Pana Vrány, ředitele televize TvMiniUni ze stejnojmenného dětského seriálu. Sošku získává Pavel Rejholec, který byl nominován dvakrát, za Skleněný pokoj i Nabarvené ptáče. Akademici vybrali Marhoulův film.

"Na zvuku tohohle monumentálního filmu pracovalo 23 lidí," varuje Rejholec, že je všechny nestihne vyjmenovat. "Marhoul nám všem poskytuje prostor a zvuk potřebuje prostor, aby mohl hrát. Děkuji moc," uzavírá.

21:10

Pokračuje vítězná jízda Nabarveného ptáčete, které má krátce po deváté večerní již pátou cenu. Za střih ji získal Luděk Hudec. "Když jsem viděl Ceny české filmové kritiky, říkal jsem si, že dnes prosedím celý večer na střídačce. O to je to pro mě větší překvapení," říká Hudec v narážce na ocenění českých kritiků, kde Nabarvené ptáče uspělo v jediné kategorii.

21:08

Nestatutární cenu Magnesia za nejlepší studentský film předává herečka Jenovéfa Boková. "Sama jsem ještě studentka, i když trochu déle, než jsem plánovala," usmívá se a otevírá obálku. Sošku získává Darja Kaščejevová za Dceru.

"Velice děkuji filmové akademii za tu cenu a jsem ráda, že animovaný film se považuje za součást českého filmu a že se bere vážně. To mě hodně těší. V poslední době se mluví o tom, že český animovaný film je v rozkvětu. Jsem moc ráda, že toho mohu být součástí," uklání se třiatřicetiletá rodačka z Tádžikistánu a děkuje za velkorysost pražské FAMU, kde studuje.

Darja Kaščejevová.
Darja Kaščejevová. | Foto: Lukáš Oujeský
21:03

Hláška moderátora Václava Kopty pobavila uživatele na sociálních sítích.

21:01

Českého lva za nejlepší hudbu získávají Ivan Acher a Michal Novinski, kteří složili soundtrack k Hodinářově učni, pohádce scenáristky a režisérky Jitky Rudolfové.

"Pohádky nejsou úplně ve středu zájmu, zvlášť hudba k nim. Ale příjemně mě překvapilo, že tady vidím nejmladšího z Kotlárů, u kterých v hospodě v Krumlově jsem strávil raná 90. léta," říká Ivan Acher v narážce na Petra Kotlára, představitele protagonisty Nabarveného ptáčete, jenž cenu vyhlašoval.

Novinski děkuje režisérce Jitce Rudolfové. "Je to důkaz, že ve filmu je možné úplně vše a že to nakonec všechno může dobře dopadnout," dodává Novinski.

20:57

Každý, kdo obdrží sošku, z jeviště hned odchází zapózovat fotografům, mezi nimiž je také Lukáš Oujeský z Aktuálně.cz. Takhle zachytil režiséra Jana Prušinovského, scenáristu Petra Kolečka a producenta Michala Reitlera, držitele Českého lva za nejlepší dramatický televizní seriál, tedy Most!

Režisér Jan Prušinovský, scenárista Petr Kolečko a producent Michal Reitler
Režisér Jan Prušinovský, scenárista Petr Kolečko a producent Michal Reitler | Foto: Lukáš Oujeský
20:56

Českého lva za nejlepší masky získal Ivo Strangmüller za práci na Nabarveném ptáčeti. "Děkuji za tuto krásnou cenu," říká muž, který s režisérem Václavem Marhoulem spolupracoval již na válečném Tobruku z roku 2008.

20:53

Českého lva za nejlepší masky přichází předat šestasedmdesátiletý Jaroslav Němeček, autor komiksu Čtyřlístek. Moderátor Kopta se ho ptá, jestli postavy měly předobraz. "Všechny čtyři vznikly z jakéhosi božího popudu za jedno odpoledne," odpovídá Němeček. "To s tím rozhovorem budeme rychle hotoví," konstatuje Kopta.

20:49

Českého lva za nejlepší dramatický televizní seriál získává Most! Cenu přebírají režisér Jan Prušinovský, scenárista Petr Kolečko a producent Michal Reitler.

"Chtěl jsem za sebe poděkovat hlavně do Mostu všem lidem, kteří sloužili jako předloha," děkuje Kolečko a pozdravuje svou tetu i jejího manžela. "Nejste úplně jako Ilona a Gerd," dodává v narážce na postavy, které hráli Jitka Čvančarová a Fred Müller.

20:42

Nabarvené ptáče už má třetí sošku. Českého lva za nejlepší filmovou scénografii právě získal Jan Vlasák. Svou minutu na děkovnou řeč věnoval zesnulému kolegovi, scénografovi Martinu Kurelovi. "Byl to člověk, kterého jsem si vážil a který filmu věnoval doslova celý život. Děkuji za ticho," vzkázal Vlasák.

Foto: Lukáš Oujeský
20:38

Českého lva za nejlepší kostýmy obdržela Helena Rovná, která pracovala na Nabarveném ptáčeti. "Hlavně chci poděkovat Václavovi Marhoulovi, že mi věřil," vzkazuje.

20:36

A je tu cena pro nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. Dostal ji jedenaosmdesátiletý Ladislav Mrkvička ze Staříků. Ceremoniálu se zúčastnit nemohl.

20:30

Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli právě získala Klára Melíšková z Vlastníků. "To je krása, já vám moc děkuji. Netušila jsem, že budeme takhle brzo na začátku, tak jsem málem zkolabovala," směje se a kvituje, že se divadelník Jiří Havelka prosadil také na stříbrném plátně. "Jsem strašně ráda, že lidi chodí i na tak chytré filmy jako Vlastníky, i když obsah je děsivý," pokračuje a děkuje všem vlastníkům bytových jednotek. "Pavlínko, promiň, že jsem ti to vyfoukla," omlouvá se nakonec Melíšková kolegyni z Vlastníků Pavle Tomicové, která byla nominovaná ve stejné kategorii.

20:22

"Já vám strašně děkuju, protože já jsem dneska večer čekal všechno možný, ale tohle jsem opravdu nečekal," říká Marhoul v narážce na tradiční proslov zpěváka Karla Gotta na hudebních cenách Český slavík.

20:21

První cenu přichází předat Helena Třeštíková. Moderátor Kopta se jí ptá, jak pozná, že v osudu konkrétního člověka se skrývá námět na další film. "Když dělám časosběrné filmy, zezačátku to nepoznám. To je intuice. Ale když jsem se pustila do filmu Forman vs. Forman, tak to bylo jasné," připomíná Třeštíková své loňské dílo, které se dostalo až na festival v Cannes.

A první cenu, Českého lva za mimořádný počin v oblasti audiovize, získává Václav Marhoul za dlouholetou přípravu a realizaci Nabarveného ptáčete. "Je to dílo, které oslovilo evropskou kritiku i jeden z nejprestižnějších festivalů. Po mnoha letech tak zanechalo výraznou českou stopu ve světové kinematografii," čte Třeštíková zdůvodnění poroty.

20:16

Václav Kopta už je na jevišti Rudolfina, kde ho živě doprovází kapela Tata Bojs. "Děkuji srdečně, dámy a pánové, vítejte na oslavě českého filmu," říká a připomíná nedávné úspěchy české kinematografie, animovanou Dceru režisérky Darji Kaščejevové nominovanou na Oscara nebo Nabarvené ptáče Václava Marhoula, jež mělo premiéru v Benátkách a také se dostalo do výběru na oscarové nominace.

"Dámy a pánové, návštěvnost českých kin opět vzrostla a nejúspěšnějším snímkem roku se stal film Ženy v běhu," oznamuje Kopta. "Dnes večer určitě budeme mít z čeho vybírat," slibuje.

20:14

Stejně jako vloni diváky přivítala předtočená scéna s moderátorem Václavem Koptou, který po probuzení míří na casting. V tramvaji potká režiséra Jiřího Vějdelka, v ateliéru Ivu Janžurovou, později protagonisty seriálu Most! nebo filmu Staříci. "Nejseš na to moc mladej, Václave?" ptají se ho.

V rychlém sledu po sobě se střídají gagy s protagonisty nominovaných filmů jako Na střeše nebo Vlastníci. "Tohle není moje. Ale to bych si mohl přečíst," navrhuje režisér Václav Marhoul, když mu Kopta přinese knižní předlohu Nabarveného ptáčete.

20:06

Sošky dnes předají herci Iva Janžurová a Viktor Preiss, hokejista Martin Hosták, skaut, člen třetího odboje a politický vězeň Eduard Marek, kterému brzy bude 103 let, dále ilustrátor Jaroslav Němeček nebo britský spisovatel Simon Mawer, který kvůli tomu přiletěl do Česka. S filmem ho pojí próza Skleněný pokoj, inspirovaná osudy brněnské vily Tugendhat. Podle ní vloni natočil film Julius Ševčík a dnes je nominovaný v šesti kategoriích, například za kameru, zvuk, hudbu nebo kostýmy.

20:05

V sále je vše připraveno, ceremoniál může začít.

20:04

Naposledy z červeného koberce: herečka Tereza Ramba a její manžel Matyáš Ramba.

Tereza Ramba, Matyáš Ramba.
Tereza Ramba, Matyáš Ramba. | Foto: ČTK
20:03

Předávání Českých lvů vloni klesla sledovanost na 559 tisíc lidí, předloni se dívalo 700 tisíc. Historicky největší sledovanost měl ceremoniál v roce 1999, kdy jej uváděla Halina Pawlowská. Dívalo se 1,84 milionu lidí starších 15 let.

19:59

Vpravo je herečka Anna Geislerová.

Anna Geislerová.
Anna Geislerová. | Foto: ČTK
19:55

"Předsálí Rudolfina se rychle plní, už nechybí nikdo důležitý, od primátora za Českou pirátskou stranu Zdeňka Hřiba až po dokumentaristku Helenu Třeštíkovou, jednu ze zakládajících členek České filmové a televizní akademie," doplňuje z místa Tomáš Stejskal.

19:54

… a tady herečka Dagmar Havlová s doprovodem.

Herečka Dagmar Havlová s doprovodem.
Herečka Dagmar Havlová s doprovodem. | Foto: ČTK
19:52

Poslední příchody na červený koberec. Tady je herečka Jana Plodková a její partner, optik Filip Žilka…

Herečka Jana Plodková a její partner, optik Filip Žilka.
Herečka Jana Plodková a její partner, optik Filip Žilka. | Foto: ČTK
19:49

Tomáš Stejskal v Rudolfinu sleduje také letošní ročník. "Už po šesté večerní lidé postávali před červeným kobercem vinoucím se do Rudolfina. Že tam za chvíli začne ceremoniál Českých lvů, připomíná přímo pod schody bíle svítící nápis, dekorovaný novým cibulákovým designem letošního ročníku," popisuje z místa.

19:45

Podle filmového kritika Aktuálně.cz Tomáše Stejskala nejvyšší počet Českých lvů získávají prakticky pouze historická dramata, přesto v posledních letech cenu pro nejlepší snímek obdržely také sociálně laděné tituly ze současnosti.

"Letos mezi nominovanými ční jediný historický opus, solitérní projekt Václava Marhoula Nabarvené ptáče. Vymyká se jak českým, tak hollywoodským konvencím historických dramat. Přesto je Nabarvené ptáče návratem do minulosti, ať už tuzemské novovlnné či vláčilovské kinematografie, nebo k zahraničním vzorům," upozorňuje Stejskal, podle kterého lze dnes čekat zajímavý střet.

"Historický velkofilm tentokrát patří k divácky nejnáročnějším. Debutující tvůrci Staříků a Vlastníků zase podvracejí zavedené žánry, ovšem za účasti oblíbených herců. Ať vyhraje kdokoli, bude obtížné říct, co to vypovídá o preferencích akademiků," dodává kritik.

19:41

Filmy nominované na Českého lva včetně Nabarveného ptáčete, Staříků, Vlastníků, Na střeše nebo Národní třídy lze vidět na portálu Dafilms.cz. K přehrání jsou dostupné od 59 korun, případně ke stažení od 99 korun.

19:39

… nebo manželé Zlata Adamovská a Petr Štěpánek.

Zlata Adamovská a Petr Štěpánek.
Zlata Adamovská a Petr Štěpánek. | Foto: ČTK
19:38

Po červeném koberci už se prošli herec Miroslav Donutil (vlevo) se synem Martinem…

Miroslav Donutil (vlevo) se synem Martinem.
Miroslav Donutil (vlevo) se synem Martinem. | Foto: ČTK
19:34

Kdo jsou dnešní favorité?

◼ 12 nominací získala tragikomedie Vlastníci režiséra Jiřího Havelky, odehrávající se na schůzi spolumajitelů domu.

◼ O jednu nominaci méně má Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula, sledující drsný osud židovského chlapce za druhé světové války. Film měl premiéru na prestižním festivalu v Benátkách a později se dostal do užších nominací na Oscara.

◼ Deset nominací posbírali Staříci, road movie o marnosti snahy vypořádat se s minulostí v režii Martina Duška a Ondřeje Provazníka.

19:30

Dopředu jsou známi vítězové nestatutárních cen. Tu za nejlepší filmový plakát získal Roman Mrázek, autor upoutávky k Nabarvenému ptáčeti. Cena filmových fanoušků patří snímku Ženy v běhu režiséra Martina Horského.

19:27

Vážení čtenáři, vítejte u přenosu z 27. udílení filmových cen Český lev. Na červeném koberci před pražským Rudolfinem se první hosté začali sjíždět po sedmé hodině. Ceremoniál začne krátce po osmé, živě ho vysílá Česká televize na programu ČT1.

Galavečerem stejně jako vloni provází čtyřiapadesátiletý herec a hudebník Václav Kopta. Hudbu obstará skupina Tata Bojs, která roku 2011 na své album Ležatá osmička zařadila skladbu nazvanou Filmařská.

Kultura Tomáš Stejskal Kultura, Tomáš Stejskal
7. 3. 2020 19:24
 

Právě se děje

Další zprávy