Od 400 korun výš. Netflix v Česku začíná prodávat předplacené karty

Kultura Kultura
5. 11. 2020 20:34
Půldruhého měsíce před Vánoci, v nichž k častým dárkům patří vouchery nebo kupony, začíná internetová videotéka Netflixu v Česku prodávat své předplacené karty.
Netflix od loňska nabízí svůj obsah v češtině.
Netflix od loňska nabízí svůj obsah v češtině. | Foto: Netflix

V hodnotách 400, 1000 nebo 4000 korun je bude možné koupit v řetězcích Billa, Kaufland a Penny, trafikách Geco, drogeriích DM, prodejnách Pepco, Expert nebo v kamenných pobočkách obchodů JRC. Ty jsou nyní kvůli vládním opatřením zavřené, karty jsou však již v prodeji na webu JRC.

Předplacená karta od Netflixu.
Předplacená karta od Netflixu. | Foto: Netflix

"Celkem budou Netflix karty k dispozici na přibližně 1500 místech po celé republice," avizuje Veronika Schieblová z českého zastoupení Netflixu.

Česká republika se tak přidala k 37 zemím světa, kde jsou předplacené karty této služby k dostání.

Po koupi stačí setřít fólii na zadní straně karty, pod ní se nachází šestnáctimístný PIN. Ten je nutné zadat do příslušného pole na stránkách Netflixu a založit účet, k němuž však již uživatel nemusí přidávat údaje o platební kartě. "Do jednoho účtu je zároveň možné přidat i několik kódů a kredit účtu si navýšit," slibují provozovatelé, podle nichž má prodej předplacených karet rozšířit dostupnost Netflixu.

Videotéka působí ve více než 190 zemích světa, kde zhruba 195 milionům předplatitelů nabízí filmy, televizní seriály, dokumenty či minisérie. Nejlevnější měsíční předplatné stojí 199 korun, za 259 korun měsíčně již je možné přehrávat s jedním účtem souběžně dva tituly v kvalitě 1080 pixelů.

V Česku funguje Netflix oficiálně od roku 2016, vloni v říjnu začal k filmům a seriálům přidávat české titulky nebo dabing a rovněž spustil lokalizované uživatelské rozhraní. Letos v srpnu službu do své nabídky zařadil český mobilní operátor Vodafone, jak připomíná server Mediář.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy