Obrazem: Za sloupem je Český lev

Ondřej Besperát
2. 3. 2008 18:45
Jak to dopadne, když někdo postaví fotografy za sloup
Naopak při kategorii ženský herecký výkon v hlavní roli nestála na pódiu ani jedna z nominovaných. Hostesky s diplomy přišly a zase odešly.
Naopak při kategorii ženský herecký výkon v hlavní roli nestála na pódiu ani jedna z nominovaných. Hostesky s diplomy přišly a zase odešly. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Nejlepším filmem roku se na sobotním předávání Českých lvů staly Tajnosti režisérky Alice Nellis.

Nejhorší akcí roku bylo - z pohledu fotografa - právě ono předávání, říká fotoreportér Aktuálně.cz Ondřej Besperát.

Ke galerii oceněných tvůrců proto nabízí svůj osobní komentář:

"Fotografování slavnostního večera Českých lvů není snadný úkol, to jsem věděl. Omezení přímého televizního přenosu jsou přísná, místa v Lucerně je málo.

Fotografům bývá vyčleněn pouze jeden balkón, kde se všichni mačkají a lezou si po zádech, aby aspoň něco vyfotili. Ceremoniál je dlouhý a v narvané Lucerně je horko.

Letos se však produkci České filmové a televizní akademie podařil další skvělý kousek.

Místo pro nominované bylo na rozlehlém pódiu vybráno tak, že přímo mezi nimi a jediným místem, odkud smí novináři fotografovat, byl sloup konstrukce osvětlení jeviště.

Pokud si pořadatelé večera myslí, že program na pódiu má být výsostně televizní záležitostí a nemá být fotografován, měli by umožnit médiím vyfotografovat oceněné v zákulisí, tak jako tomu je například při předávání Oskarů v Los Angeles.

Milí čtenáři, omlouvám se vám, ale jinak to nešlo. Buďme rádi, že nominované filmy snad produkují jiní lidé než slavnostní večer. Podívejte se sami."

Čtěte více: Svěrák nebyl zklamaný, Vejdělek šel plodit
Český lev: Filmem roku jsou podle akademiků Tajnosti
Výsledky: Seznam čerstvých držitelů Českých lvů

 

Právě se děje

Další zprávy