Obi-Wana čeká další souboj s Vaderem, naznačují tvůrci seriálu ze světa Star Wars

Reuters Kultura Reuters, Kultura
12. 11. 2021 18:09
Příznivci sci-fi ságy Hvězdných válek se mohou dočkat dalšího souboje mezi rytířem Jedi Obi-Wanem Kenobim a zlým Darthem Vaderem. Představitel prvního z nich to naznačil ve videu, kterým Walt Disney Company v pátek připomněla chystaný televizní seriál ze světa Star Wars.

Padesátiletý skotský herec Ewan McGregor si roli Obi-Wana Kenobiho zopakuje poprvé od roku 2005, kdy účinkoval ve třetí epizodě Hvězdných válek s podtitulem Pomsta Sithů. Poprvé od téhož snímku se k sáze vrací i Kanaďan Hayden Christensen coby Darth Vader.

"Nejkrásnější na natáčení je, že jsme se znovu potkali s Haydenem," říká McGregor. "Pokud se do sebe ti dva zase pustí, mohla to být pro všechny potěšující podívaná," naznačuje.

Seriál o Obi-Wanovi Kenobim bude mít příští rok premiéru ve videotéce Disney+, která zatím v Česku není oficiálně dostupná. Původně zde měla začít fungovat letos, nakonec ale do Česka a na Slovensko zamíří až příští rok.

Nové video obsahuje nákresy několika scén ze seriálu včetně jedné, ve které Obi-Wan Kenobi s Darthem Vaderem zkříží světelné meče. Jedná se ale pouze o ilustraci, všechny hrané záběry pochází z dřívějších dílů Star Wars. Oficiální trailer Disney teprve vydá.

Video, jež zatím není dostupné na YouTube, firma promítla na akci nazvané Disney+ Day. Jejím cílem je zpropagovat videotéku, která se na trhu přetahuje o předplatitele se zavedenějším Netflixem nebo službami jako Amazon Prime Video a HBO Go.

Nárůst uživatelů Disney+ přinesl i předešlý seriál ze světa Hvězdných válek, nazvaný The Mandalorian, v němž se objevila populární postava zvaná Baby Yoda. Příští rok bude Mandalorian pokračovat již třetí řadou.

Plánovaný seriál o Obi-Wanovi Kenobim se odehrává mezi událostmi z třetí a čtvrté epizody Hvězdných válek, tedy před tím, než z mladíka Luka Skywalkera vyroste mocný rytíř Jedi.

Jeho učitel Obi-Wan má "v podstatě jediný úkol, a to dohlédnout, aby byl Luke v bezpečí," popisuje herec McGregor.

Od tohoto východiska se bude odvíjet příběh, přitakává režisérka Deborah Chowová. "Seriál se odehrává v temných časech. A protože Luke je Jedi, v galaxii pro něj není bezpečno. Existují lidé, kteří Jedie loví," dodává Kanaďanka Chowová, která už pro Disneyho natočila dvě epizody seriálu Mandalorian.

 

Právě se děje

Další zprávy