Disney uvede dva seriály ze světa Hvězdných válek. Kenobiho opět ztvární McGregor

Reuters Kultura Reuters, Kultura
24. 8. 2019 11:40
Skot Ewan McGregor se po letech vrátí k roli Mistra Jedi Obi-Wana Kenobiho, kterého na přelomu tisíciletí ztvárnil v nové trilogii ze světa Hvězdných válek. Nyní ho bude hrát v seriálu, který vzniká pro streamovací platformu Disney+.
Ewan McGregor jako Obi-Wan Kenobi v roce 2005.
Ewan McGregor jako Obi-Wan Kenobi v roce 2005. | Foto: Lucasfilm

Spekulaci, kterou dříve otiskla některá média, herec potvrdil včera na kalifornském setkání fanoušků Star Wars nazvaném D23 Expo.

Osmačtyřicetiletý McGregor vkráčel na pódium za hlasitého aplausu. "Čtyři roky jsem musel odpovídat, že nevím a že o tom jednáme. Teď to mohu potvrdit," řekl Ewan McGregor, pro něhož to bude první významná televizní role od chvíle, kdy za třetí řadu seriálu Fargo získal cenu Zlatý glóbus.

Obi-Wana Kenobiho divákům představil první natočený díl Hvězdných válek z roku 1977 nazvaný Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje, kde Mistra Jedi hrál Angličan Alec Guinness.

V roce 1999 režisér George Lucas přitočil další tři díly Hvězdných válek nazvané Epizoda I až Epizoda III, které se chronologicky odehrávají před původní trilogií a dovysvětlují vztah mezi mistry Jedi Anakinem Skywalkerem a Obi-Wanem Kenobim. Právě mladšího Kenobiho hrál v nové trilogii Ewan McGregor.

Teď se tedy k postavě vrátí. Nový seriál pro Disney+ už má napsaný scénář, natáčet se bude začátkem příštího roku, oznámila včera prezidentka společnosti Lucasfilm Kathleen Kennedyová.

Podrobnosti o příběhu zatím nejsou známé. Podle časové osy událostí ze světa Hvězdných válek, která byla na akci D23 Expo představena, se seriál má odehrávat zhruba osm let po Star Wars: Epizodě III - Pomstě Sithů, na jejímž konci Obi-Wan Kenobi přivezl čerstvě narozeného Luka Skywalkera na planetu Tatooine.

Alec Guinness jako Obi-Wan Kenobi v roce 1977.
Alec Guinness jako Obi-Wan Kenobi v roce 1977. | Foto: Lucasfilm

Disney dále na setkání fanoušků D23 Expo představil první trailer ze seriálu The Mandalorian, který je též zasazen do světa Star Wars a také vzniká pro platformu Disney+.

Vypráví o skupině lidí z planety Mandalore. Nejznámějším z nich je nájemný lovec Boba Fett, který účinkoval už v původní trilogii Hvězdných válek z přelomu 70. a 80. let.

Hvězdou seriálu The Mandalorian bude čtyřiačtyřicetiletý chilský rodák Pedro Pascal, známý coby Oberyn Martell z Hry o trůny nebo jako Javier Peña ze seriálu Narcos.

Podle serveru tvline.com je The Mandalorian zasazen do doby mezi pádem impéria, k němuž došlo na konci šesté epizody Hvězdných válek, a vzestupem organizace zvané První řád, která figuruje v epizodách VII až IX.

"Lovení lidí je náročné povolání," avizuje trailer z The Mandaloriana.

Seriál The Mandalorian bude mít premiéru 12. listopadu. | Video: Disney+

Seriál bude mít premiéru 12. listopadu, kdy Walt Disney Company spustí svou videotéku.

Služba nazvaná Disney+ cílí především na rodiny a představuje dosud nejvýznamnější pokus této mediální korporace proniknout na trh s on-line videem, kterému dominují HBO, Netflix nebo Amazon.

 

Právě se děje

Další zprávy