Nymfomanka začne dráždit v kinech o Vánocích

Kultura Kultura
17. 5. 2013 19:27
Film Larse von Triera bude mít dvě verze - veřejnou a necenzurovanou
Charlotte Gainsbourg.
Charlotte Gainsbourg. | Foto: Aktuálně.cz

Cannes - Na Vánoce mívají premiéry spíše rodinné filmy. Producenti očekávaného erotického snímku Nymfomanka od Larse von Triera na festivalu v Cannes oznámili, že drama dorazí do dánských kin 25. prosince. Slavnostní premiéra se odehraje začátkem prosince v Kodani.

Film kontroverzního dánského provokatéra Triera bude mít dva díly a v hlavní roli nabídne Charlotte Gainsbourg, s níž filmař točil Antikrista (2009) a Melancholii (2011). V dalších rolí se objeví Uma Thurman, Shia LaBeouf , Willem Dafoe nebo Jamie Bell.

Lars von Trier
Lars von Trier | Foto: Profimedia

Koncem letošního dubna Trier potvrdil, že příběh bude rozdělen do dvou snímků. První film bude líčit dětství a erotické probouzení hlavní hrdinky v dospívání, zatímco druhý bude popisovat její sexuální život v dospělosti až do 50 let.

Režisér natočí dvě verze - veřejné kopie obou částí budou mít rozostřeny choulostivé části lidského těla, ale bude natočena i necenzurovaná verze. Trier chtěl původně původně Nymfomanku přihlásit do soutěže v Cannes, ovšem film se nestihl včas sestříhat.

Peter Aalbaek Jensen, výkonný ředitel produkční společnost Zentropa, k stanovenému datu premiéry zavtipkoval: „Prosinec je dobrý měsíc. Mimochodem, co je vánočnější než film tohoto typu?"

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy