Nový Vlkodlak kráčí ruku v ruce s Marilynem Mansonem

Kamil Fila Kamil Fila, kf
23. 10. 2009 8:00
Dlouho odkládaný horor se představuje v ukázce
Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - Studio Universal, které se v 30. letech minulého století proslavilo vytvořením pantheonu filmových monster - Draculy, Frankensteinova stvoření, Neviditelného muže či Vlkodlaka - přijde na konci roku do kin s remakem klasického snímku The Wolfman z roku 1941, kde hrál hlavní roli Lon Chayney.

Tentokrát se v úloze nešťastného muže Lawrence Talbota, proměňujícího se ve vlčí zrůdu, vtělí Benicio del Toro (Traffic, Přísaha, 21 gramů, Sin City), jenž v poslední době ztvárnil podobného zarostlého divouse - Che Guevaru - ve dvoudílném životopisném snímku Stevena Soderbergha.

Foto: Aktuálně.cz

Hrdinova otce hraje Anthony Hopkins, detektiva Aberlina dostal Hugo Weaving (Matrix, Pán prstenů, V jako Vendeta), hlavní ženskou úlohu pak Emily Bluntová.

Nová, dvou a půl minutová ukázka je podbarvená instrumentální verzí písně Marilyna Mansona If I was your vampire, která zazněla už v trailerech na třetí díl hororové série Underworld či adaptaci počítačové hry Max Payne. Vlkodlačí kvílení pak obstaral další rockový bubák, Gene Simmons ze skupiny KISS.

Filmoví fanoušci se dohadují, nakolik chce studio touto rockovou skladbou přilákat mladší publikum, kterému může jinak vlkodlačí téma připadat poněkud vypelichané. Mnozí se přitom domnívají, že podobná reklama je kontraproduktivní, protože vytváří o filmu situovaném do minulosti falešný obraz, že půjde o jakousi divokou modernizaci.

Nová verze Vlčího muže se potýkala s řadou problémů. Původní uvedení do kina bylo plánováno již v roce 2007. Těsně před spuštěním natáčení projekt opustil režisér Mark Romanek, známý a oceňovaný videoklipař (pro Michaela Jacksona, Madonnu, R.E.M., Davida Bowieho, Nine Inch Nail či Red Hot Chili Peppers). Studio mu totiž nedovolilo zvýšení rozpočtu nad 100 milionů dolarů.

Do užšího výběru se pak dostali Brett Ratner (Křižovatka smrti 1-3, X-Men 3), Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Sedmá míle), James Mangold (Identita, Walk the Line, Vlak do Yumy 3.10) a Joe Johnston (Jumanji, Jurský park 3).

Posledně jmenovaný nakonec nabídku přijal, ale nemohl již v průběhu natáčení zasahovat do hotového scénáře renomovaného Kevina Andrewa Walkera (Sedm, 8 mm, Ospalá díra), neboť právě probíhala stávka scenáristů.

Foto: Aktuálně.cz

Základní polohou snímku tak zůstal kostýmní historický velkofilm; děj nebyl přesazován do současnosti, jak je u mnoha předělávek obvyklé.

O výběru režiséra zřejmě rozhodnul i vyhlédnutý představitel hlavní role Benicio Del Toro, který je nesmírně náročný ohledně toho, s kým bude spolupracovat.

Pokud však z nové ukázky vyplývají nějaké změny, zdá se, že většina transformací bude udělána digitálně. Film měl přitom původně stát na maskérské práci slavného Ricka Bakera, který se kdysi proslavil horory Americký vlkodlak v Londýně (John Landis, 1981) a Kvílení vlkodlaků (Joe Dante, 1981).

 

Právě se děje

Další zprávy