Nový Tarantino? Po fašistech western s otrokáři

Kultura Kultura
1. 5. 2012 9:34
V novém Tarantinově filmu se objeví Leonardo DiCaprio jako bezcitný zloduch
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Western stále není mrtvým žánrem a pevné místo kovbojek v moderní kinematografii potvrdil například nedávný úspěch snímku Opravdová kuráž. Na divoký západ se po bratrech Coenových vydá i další režisérská legenda, kterou je Quentin Tarantino. Ve snímku s názvem Django Unchained se režisér snímků jako Hanebný Parchanti nebo Kill Bill rozhodl nakousnout téma otroctví a do doby před americkou občanskou válkou se přenese například s Leonardem DiCapriem, Christophem Waltzem nebo Jamie Foxxem.

Nový Tarantinův snímek si vypůjčil jméno hlavního hrdiny -  uprchlého otroka Djanga, který se dostane do služeb německého lovce odměn. Z obou mužů se brzy stanou přátelé, Django se navíc brzy změní ve zručného zabijáka, což mu umožní vrhnout se na zřejmě největší úkol jeho života - zachránit svou ženu ze spárů zhýralého Calvina Candieho v podání Leonarda DiCapria. "Candie je podnikatel, který vlastní plantáž pojmenovanou Candie Land, a právě tam skončila má žena," vysvětluje představitel hlavního hrdiny Jamie Foxx.

Foto: Reuters

Snímek Django Unchained se snaží poukázat zejména na to, jak krutost snadno zničí vše, co nejvíc milujeme. Kolorit doby potom dokresluje neobyčejné přátelství dvou naprosto odlišných mužů. "Postava Christopha je trochu vzdálená veškerému dění okolo otroctví. Všechno je pro něj neznámé, a když spatří všechnu tu krutost, je pro něj nepochopitelná," pokračuje Foxx. "Učí Djanga věci, které potřebuje, aby se stal čestným mužem, Django pro změnu učí Christopha, že si zkrátka musí vystačit s kartami, které mu život rozdal."

Do českých kin by se měl nejnovější film Quentina Tarantina s názvem Django Unchained dostat 1. ledna 2013.

 

Právě se děje

Další zprávy