Nový černokněžník. Deppa ve filmové sáze Fantastická zvířata nahradí Mikkelsen

Reuters Kultura Reuters, Kultura
27. 11. 2020 11:21
V příštím dílu filmové série Fantastická zvířata mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda místo Johnnyho Deppa ztvární dánský herec Mads Mikkelsen. Oznámilo to studio Warner Bros., které snímky na motivy J. K. Rowlingové vyrábí.
Ve sci-fi Rogue One: Star Wars Story ztvárnil Mads Mikkelsen vědce Galena Ersoa.
Ve sci-fi Rogue One: Star Wars Story ztvárnil Mads Mikkelsen vědce Galena Ersoa. | Foto: Lucasfilm/Jonathan Olley

Depp z projektu odešel poté, co britský soud zamítl jeho žalobu kvůli článku, ve kterém jej bulvární list The Sun označil za někoho, kdo "mlátí manželky". Podle soudce jsou obvinění na Deppovu adresu "ve své podstatě pravdivá", protože se prokázala většina popsaných hercových útoků vůči tehdejší manželce Amber Heardové.

V důsledku toho studio Warner Bros. poprosilo Deppa, aby se na Fantastických zvířatech, určených převážně rodinnému publiku, dále nepodílel.

Pětapadesátiletý Mikkelsen je známý rolí Hannibala Lectera v americkém seriálu Hannibal, účinkoval také v bondovce Casino Royale, kde ztvárnil antagonistu zvaného Le Chiffre, a dále v superhrdinském filmu Doctor Strange nebo dánských snímcích Královská aféra a Hon. Ve sci-fi Rogue One: Star Wars Story ztvárnil vědce Galena Ersoa.

Podle britského deníku Guardian režisér David Yates od začátku stál o Mikkelsena. V prvním díle přitom kouzelníka Grindelwalda kromě Deppa hrál také Colin Farrell, neboť Grindelwald se po většinu děje schovává jako Percival Graves hraný Colinem Farrellem. Ten však nemá čas se k roli vrátit kvůli natáčení nového Batmana, v němž hraje zločince Tučňáka.

Depp stihl před odchodem z třetích Fantastických zvířat natočit pouze jedinou scénu, doplňuje Guardian.

První dva díly Fantastických zvířat, které se odehrávají před událostmi z Harryho Pottera, celosvětově utržily okolo 1,5 miliardy dolarů, ten třetí se momentálně natáčí ve Velké Británii. Newta Scamandera hraje opět Eddie Redmayne, Albuse Brumbála ztvární Jude Law. Film byl kvůli pandemii koronaviru odložen z plánovaného letošního listopadu na léto 2022.

 

Právě se děje

Další zprávy