Nový Bond nadchl Londýn. Skyfall je prý dokonalý!

Kultura ČTK Kultura, ČTK
13. 10. 2012 9:38
Skyfall jde víc do hloubky, soudí kritici po novinářské projekci v Londýně
Foto: Bontonfilm

Londýn - Nový příběh agenta Jamese Bonda Skyfall sklízí po novinářské projekci v Londýně první nadšené ohlasy. Někteří první diváci dokonce Skyfall pokládají za bezchybný. James Bond je prý zpátky ve skvělé formě. Soudě podle prvních reakcí na nejnovější film o agentovi 007 jde o jednu z nejlepších bondovek, jaká kdy byla v 50leté historii těchto filmů natočena.

Filmoví kritici a celebrity se po londýnské předpremiéře svěřili s prvními dojmy především na Twitteru. Plný počet pěti hvězdiček přidělili filmu recenzenti listů Daily Mail i The Times, přičemž ocenili návrat Bonda ke klasické formě.

Filmový kritik Robbie Collin z listu The Telegraph napsal, že režisér Sam Mendes se nebojí nechat působit poklidnější dramatické chvíle, zatímco kameraman Roger Deakins nasnímal "nejkrásnější" akční sekvence v Bondově 50leté kariéře.

"Skyfall je dokonalý!!!!!" poznamenal na Twitteru irský komik Graham Norton.

Foto: Aktuálně.cz

Geoffrey McNab z deníku Independent udělil filmu čtyři hvězdičky z pěti možných. Filmu vytkl, že se občas opakuje, ale ocenil, že Mendes prokreslil postavy do větší hloubky, než je divák zvyklý u série často velmi povrchních filmů.

V nové bondovce hlavní hrdina čelí hrozbě neznámého útočníka, který napadne přímo britskou tajnou službu MI6, a jeho nadřízenou "M" dostihne její minulost.

Hlavní role se ve Skyfall už potřetí ujal Daniel Craig, jeho padoušským protihráčem je Javier Bardem. Do role "M" Mendes opět obsadil Judi Denchovou. V dalších rolích mají zářit Ralph Fiennes či Ben Whishaw. Nejnovějšími bondgirls jsou herečky Naomie Harrisová a Bérénice Marloheová.

Skyfall je 23. filmem bondovské série. Jde o první bondovku Mendese, který v roce 2000 získal režisérského Oscara za film Americká krása. Předchozích 22 filmů o Jamesi Bondovi vydělalo 5,1 miliardy dolarů (téměř 100 miliard korun).

Do českých kin Skyfall vstoupí stylově sedm minut po půlnoci ze čtvrtka na pátek 26. října.

 

 

Právě se děje

Další zprávy