Noví Piráti v Česku po premiéře překonali minulé díly

Kultura ČTK Kultura, ČTK
24. 5. 2011 15:29
Fanoušci nechali v pokladnách devatenáct milionů korun
Foto: Aktuálně.cz

Praha  -  Přesně 120 075 fanoušků, kteří nechali v pokladnách devatenáct milionů korun, přilákalo vzápětí po premiéře o víknedu do českých kin čtvrté pokračování amerického filmu Piráti z Karibiku s podtitulem Na vlnách podivna.

Snímek s Johnnym Deppem a Penélope Cruzovou v hlavních rolích se tak zařadil na šesté místo žebříčku českých premiér co do počtu diváků a obsadil třetí místo v přehledu tržeb prvního víkendu. Překonal co do zájmu diváků i tržeb všechny předešlé díly pirátské ságy a stal se vůbec nejúspěšnějším titulem, který do českých kin uvedlo studio Walt Disney Pictures prostřednictvím společnosti Falcon. Ten snímek během prvního víkendu nabídl ve více než 150 kinosálech v České republice.

Druhé místo aktuální tabulky návštěvnosti obsadil podle Unie filmových distributorů akční snímek Rychle a zběsile 5, kterému k tomu stačilo přes 8300 víkendových diváků. Také další snímky se o víkendu vzhledem k letnímu počasí promítaly bez většího zájmu publika.

Akčního Thora na třetím místě viděly tři tisíce lidí, Troškova pohádka Čertova nevěsta jich má na víkendovém kontě asi 4160 a animovaný snímek Rio téměř 3200. Jeho celková návštěvnost překonala stotisícovou hranici.

Z domácí tvorby jsou komedie Czech Made Man osmá a novinková Western Story devátá. První dvacítku uzavírá dokument s hranými pasážemi Nickyho rodina režiséra Mateje Mináče.

Žebříček je sestavován z údajů, které kanceláři Unie filmových distributorů poskytují provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech českých kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.

 

Právě se děje

Další zprávy