Nové trailery: Newellův Dickens i Redfordův thriller

MD
4. 9. 2012 18:10
Nové filmy o sobě dávají vědět
Shia LaBeouf jako novinář ve filmu The Company you keep
Shia LaBeouf jako novinář ve filmu The Company you keep | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Tři nové trailery, tři filmy, které o sobě dávají vědět: český snímek 7 dní hříchů, Company you keep Roberta Redforda a Great Expectations podle předlohy Charlese Dickense.

Drama ze Sudet s Vetchým v hlavní roli

Drama 7 dní hříchů režiséra Jiřího Chlumského dorazí do tuzemských kin 1. listopadu. Oficální synopse hlásá: „Útěk ženy českého lesníka Jana (Ondřej Vetchý), Agnes (Vica Kerekes), je zakryt tajemstvím. Jen ona sama ví, kdo a proč ji hledá. Její zmizení burcuje Jana v okamžiku vzájemné krize, kdy jejich bezdětné manželství je již téměř troskách. Je konec války a domů se vracejí nejen lidé z vnitrozemí, ale i němečtí vojáci." Nefinální sestřih při promítání na LFŠ v Uherském Hradišti vzbudil velmi rozpačité reakce.

Trailer nabízí epickou hudbu a rychlé střihy, které ukazují romantické chvíle mezi manžely i méně romantické výjevy z vystěhovávání Němců - prázdné domy nebo opuštěné kufry na nádraží. Lehce otravně působí mnoho mezititulků, jež se příliš snaží navodit drama. Podivně vyznívá i samotný název filmu, který evokuje spíš erotický film.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com
   

Redford prchá před ambiciózním LaBeoufem

The Company you keep je filmovou adaptací stejnojmenné předlohy Neila Gordona. Politický thriller vypráví příběh mladého novináře (Shia LaBeouf), který narazí na článek své kariéry, když odhalí identitu FBI hledaného radikálního aktivisty (Robert Redford), jenž na desítky let zmizel. Snímek režíruje Robert Redford (Kospirátor). Obsazení filmu je hvězdné, uvidíte v něm např. Nicka Nolteho, Brendana Gleesona, Richarda Jenkinse, Annu Kendrickovou nebo Susan Sarandonovou.

Upoutávka začíná dobovými záběry na bombové útoky skupiny radikálů a několika vysvětlující mezititulky psanými jakoby na stroji. Zbytek záběrů nám dává nakouknout do pátrání mladého novináře (LaBeouf v ošuntělých kulatých brýlích), který jde neohroženě za svým cílem. Film bude stát na dialozích, které napsal scenárista výborného Smrtihlava (1988), ale i průměrného thrilleru Kdo s koho, takže výsledek je nejistý. Do kin by se snímek měl dostat během roku 2013.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com
  

Drama podle Charlese Dickense

Server The Telegraph přinesl exkluzivní klip k nové adaptaci románu Charlese Dickense Great Expectations (Nadějné vyhlídky). Kniha byla několikrát převedena do filmů i seriálů. Nejznámější je asi zmodernizovaná verze Alfonse Cuárona z roku 1998 nebo televizní minisérie z produkce BBC z loňského roku.

Film režíruje Mike Newell (Harry Potter a Ohnivý pohár) a do hlavní role sirotka Pipa obsadil Jeremyho Irvina (Válečný kůň). Jeho lásku Estellu hraje Holliday Graingerová (Miláček), jejíž adoptivní matku ztvárnila Helena Bonham Carterová (Temné stíny). Drama bude mít premiéru příští týden na torontském filmovém festivalu. Zda se snímek dostane do českých kin není zatím známo.

Krátké video obsahuje láskyplné vyznání, v němž samozřejmě nechybí slzy, polibek a dojemné metafory doprovázené melodramatickými smyčci. Podle traileru to však vypadá, že Newell má vše pevně pod kontrolou a můžeme se těšit na kvalitní temné drama s Bonhamovou, jež hraje další ze svých extravagantních postav (Harry Potter 5, 6, 7, Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street, Temné stíny).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chystáté se do kina na nové filmy?

 

Právě se děje

Další zprávy