Nové Star Wars jsou podle prvních ohlasů fantastické. Lidem se líbí nové postavy i nečekané zvraty

pv
12. 12. 2016 12:16
Podle prvních ohlasů na Star Wars: Rogue One se návrat do světa Hvězdných válek povedl. Návštěvníci světové premiéry, kteří měli možnost v sobotu snímek zhlédnout, zatím na Twitteru chválou nešetří. Film podle nich nabízí kvalitní příběh, nečekané zvraty a především silné charaktery, které umně rozšiřují svět Hvězdných válek. Snímek vypráví o skupině hrdinů, kteří se dají dohromady, aby se pokusili ukrást plány Hvězdy smrti. V českých kinech se objeví 15. prosince.
Trailer na nové Star Wars. | Video: Disney

Ačkoliv se nový snímek ze světa Star Wars: Rogue One dostane do světových kin až 15. prosince, již od sobotní oficiální premiéry v Los Angeles se na Twittteru objevují první ohlasy. A podle všeho se spin-off Star Wars, který sleduje pokus hlavní hrdinky Jyn Erso a její skupiny Rogue One ukrást plány Hvězdy smrti, náramně povedl.

Lidé si na snímku pochvalují jeho akčnost, nápadité postavy i příběh. “Rogue One mě pohltil od začátku až do konce. Neuvěřitelná akce spojená s příběhem, který si fanoušci zamilují,” napsal o filmu šéfredaktor serveru Collider.com Steven Weintraub.

"Film má v podstatě všechno, v co jsem doufala, a ještě trochu víc. Z mnoha důvodů je neuvěřitelně uspokojivý, nemůžu se dočkat druhého zhlédnutí," dodala filmová kritička Perri Nemiroff.

Z hereckých představení se podle prvních ohlasů dá vyzdvihnout především výkon Donnieho Yena, který hraje slepého mnicha, jenž pomocí Síly válčí na straně rebelů. Tvůrcům se také podle všeho podařilo navázat na tradici silných droidích charakterů s bezpečnostním robotem K-2SO.

Obecně pak převládá názor, že jsou nové postavy dobře vystavěné a pestře doplňují svět Star Wars. "Jednou z nejlepších věcí na Rogue One jsou nové postavy. Jsou skvěle zpracovány a umně rozvíjejí universum. Člověku na nich záleží," píše jeden z recenzentů.

Příběhu prý na kvalitě neubírá ani fakt, že se jedná o prequel k prvním filmům, takže je v podstatě znám konec příběhu. Podle prvních ohlasů se povedlo zakomponovat do děje řadu zvratů, které diváky překvapí. Stejně tak by se lidé neměli bát, že jim podobně jako u jiných snímků trailery prozradí veškeré dění. Mnoho záběrů, které byly pro propagaci použity, se totiž ve finálním střihu neobjeví.

I podle dalších reakcí se mohou na film těšit nejen fanoušci série, ale i "průměrní" diváci. V českých kinech se příběh skupiny hrdinů, kteří se dají dohromady, aby se pokusili ukrást plány Hvězdy smrti, objeví 15. prosince.

 

Právě se děje

Další zprávy