Nová komedie Alice Nellis kraluje kinům

Marie Dostálová
7. 11. 2011 17:36
Nová komedie Alice Nellis Perfect Days - I ženy mají své dny vévodí žebříčku návštěvnosti kin za minulý víkend.
Perfect days
Perfect days | Foto: Bontonfilm

Víkendový žebříček tržeb v českých kinech od třetího do šestého listopadu vede nová komedie o vztazích Perfect Days -  I ženy mají své dny od režisérky Alice Nellis. Ve filmu uvidíte v hlavní roli Ivanu Chýlkovou a dále Zuzanu Bydžovskou nebo Vojtěcha Kotka. Film o víkendu zhlédlo čtyřicet tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali přes pět milionů korun.

Na druhé místo klesl Spielbergův dobrodružný animovaný film Tintinova dobrodružství o zvídavém reportérovi a jeho věrném psu Filutovi. Vidělo jej o polovinu diváků méně než minulý víkend - tedy necelých šestnáct tisíc. Celkem od premiéry (27. října) film vydělal sedm milionů a 563 tisíc a v kinech ho zhlédlo téměř padesát tisíc diváků.

Na třetím místě je premiérově nasazený sci-fi thriller Vyměřený čas o světě v blízké budoucnosti, v němž se neplatí penězi, ale časem. Ústřední dvojici ztvárnili Justin Timberlake a Amanda Seyfriedová. Film přes víkend zhlédlo deset a půl tisíce diváků, což je vzhledem k žánru docela dobrý výsledek.

Téměř sedmdesátiprocentní pokles diváků oproti minulého týdnu zaznamenalo české krimi drama Bastardi 2 z prostředí speciální školy. Film klesl z třetí příčky na šestou. Přes víkend na něj zašlo 6400 diváků, kteří v pokladnách nechali necelých 750 tisíc korun. Odliv diváků je patrný i u Soderberghova dramatu Nákaza. Katastrofický thriller o šíření smrtícího viru po celém světě klesl z třináctého místa na sedmnáctého a návštěvnost filmu snížila o jedenasedmdesát procent. Film doposud vidělo pouze třináct tisíc diváků, o víkendu necelá tisícovka. Nákaza zatím vydělala jeden milion 768 tisíc korun.

Žebříček návštěvnosti kin uzavírá na dvacáté příčce Rodina je základ státu - česká road movie Roberta Sedláčka, která vypráví o manažerovi, který prchá i s celou rodinou před spravedlností. Film přes víkend vidělo pět set diváků, celkem od premiéry jej vidělo přes 12 tisíc, kteří v pokladnách nechali jeden milion 465 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy