Další rána pro kina. Nová bondovka se znovu odkládá, premiéru bude mít až v říjnu

ČTK ČTK
22. 1. 2021 6:46
Premiéra nejnovějšího dílu filmové série s agentem Jamesem Bondem se kvůli pokračující pandemii znovu odkládá, tentokrát z letošního dubna na 8. října. Oznámili to producenti. Podle agentury Reuters se jedná o další ránu pro provozovatele kin, kteří usilují o oživení svého podnikání silně zasaženého šířením nového typu koronaviru.
Ve filmu s názvem Není čas zemřít vystoupí naposledy v roli Bonda herec Daniel Craig.
Ve filmu s názvem Není čas zemřít vystoupí naposledy v roli Bonda herec Daniel Craig. | Foto: ČTK/AP

Ve filmu s názvem Není čas zemřít a rozpočtem 200 milionů dolarů, což je v přepočtu asi 4,3 miliardy korun, v roli agenta 007 vystoupí naposledy herec Daniel Craig. Jeho úhlavního nepřítele hraje Rami Malek, držitel Oscara za ztvárnění Freddieho Mercuryho ve filmu Bohemian Rhapsody.

Snímek měl být původně uveden do kin loni v dubnu, pak v listopadu 2020, následně letos v dubnu a nyní má termín premiéry v říjnu. Hollywoodská studia se obecně obávají vypustit do distribuce největší předpokládané kasovní trháky, dokud trvá pandemie. Kvůli ní musela kina na mnoha místech zavřít a jinde jim propastně klesla návštěvnost.

Bondovky jsou přitom tradičně jedny z nejvýdělečnějších filmů, díl Spectre z roku 2015 utržil po celém světě 880 milionů dolarů (18,9 miliardy korun), o tři roky starší Skyfall pak přes miliardu dolarů (21,4 miliardy korun).

 

Právě se děje

Další zprávy