Nová bond girl Penélope Cruz bude svádět agenta 007

Kultura Kultura
3. 6. 2013 16:53
Devětatřicetiletá herečka se stane nejstarší bond girl
Penélope Cruz
Penélope Cruz | Foto: Reuters

Praha - Kromě režiséra Sama Mendese má chystaný čtyřiadvacátý film o Jamesi Bondovi zřejmě jistou již také představitelku bond girl. Hrát ji má tentokrát devětatřicetiletá španělská herečka Penélope Cruz, jejíž manžel Javier Bardem paradoxně v posledním bondovském filmu - Skyfallu - ztělesnil protivníka agenta 007.

Jelikož Penélope dosáhne příštího roku čtyřicítky, bude vůbec nejstarší kráskou, která upoutá pozornost agenta 007. Toho bude již počtvrté představovat Daniel Craig.

Před ní tento „rekord" držela tehdy devětatřicetiletá Honor Blackman ve filmu Goldfinger z roku 1962. Danielu Craigovi je v současnosti pětačtyřicet.

„Produkce se snažila Penélope získat již dříve, ale kvůli jiným závazkům nikdy nebyla k dispozici. Jednání s ní už pokračuje po nějakou dobu a teď se domlouvají na detailech smlouvy," prohlásil nejmenovaný zdroj blízký producentům.

Blížící se hereččin porod by neměl být problémem. „Vrátila se do formy po prvním dítěti a určitě se tak stane znovu," dodal zdroj. „Bude z ní skvělá bond girl - ty jsou vždycky sexy a chytré a taková je přesně Penélope."  

Natáčení filmu s pracovním názvem Bond 24 zřejmě začne v létě 2014. Datum premiéry bylo předběžně stanoveno na rok 2016, ale nového dobrodružství se možná dočkáme i dříve.

 

Právě se děje

Další zprávy