Nicole Kidman mapuje Blízký východ jako Královna pouště

mad
16. 6. 2015 13:00
Podívejte se na první ukázku z hvězdně obsazeného dramatu Queen of the Desert s Nicole Kidman v hlavní roli. Režisérem filmu je uznávaný tvůrce Werner Herzog.
První trailer k filmu

Praha – Německý režisér Werner Herzog je oceňovaným filmařem už od 70. let. V posledních letech spolupracuje se známými americkými herci a natočil např. Temný úsvit (2006) nebo Špatnýho poldu (2009). Jeho nejnovějším filmem je životopisné drama Queen of the Desert (Královna pouště) s Nicole Kidman v hlavní roli.

Snímek měl premiéru letos v únoru v soutěžní sekci filmového festivalu Berlinale a nyní se blíží uvedení do kin v USA. Distributor zveřejnil první ukázku, která nabízí napětí i romanci. Při skromném rozpočtu 36 milionů dolarů se podařilo režisérovi sestavit hvězdné obsazení.

Významnou spisovatelku, cestovatelku, archeoložku a političku Gertrudu Bell, jež mapovala začátkem 20. století Blízký východ a byla uznávanou osobností, která díky svým četným kontaktům spoluvytvářela politiku Britského impéria, hraje Nicole Kidman.

Jejího kolegu, diplomata a archeologa E. T. Lawrence, ztvárnil Robert Pattinson známý z upírské Twilight ságy. V dalších rolích se objeví James Franco (Interview) nebo Damian Lewis ze seriálu Ve jménu vlasti (2011).

Americká premiéra Queen of the Desert je naplánována na 15. září.

 

Právě se děje

Další zprávy