Nicholsonovo video pro Clintonovou je hitem internetu

Kamil Fila Kamil Fila
6. 3. 2008 17:50
Sestřih ze starších hercových filmů má vtip
Jack Nicholson
Jack Nicholson | Foto: Reuters

New York - O herci Jacku Nicholsonovi je známo, že volí demokraty a má slabost pro rodinu Clintonových.

Svého času obhajoval Billa Clintona při jeho sexuálním skandálu se stážistkou Monikou Lewinskou slovy: "A vy byste chtěli prezidenta, který nešuká?" -  k čemuž přihodil i poznámku, že by mu vůbec nevadilo, kdyby se jeho dcera stala stážistkou v Bílém domě.

Nyní jednasedmdesátiletý Nicholson oficiálně podporuje v prezidentské kampani Hillary Clintonovou. Na serveru YouTube se objevilo video používající výňatky z jeho starších slavných filmů, které ve výsledku dávají jasnou zprávu: Volte Hillary, neboť jen ona dovede vyřešit palčivé problémy USA.

Hned první den po zveřejnění vidělo minutu a čtvrt dlouhý klip přes 1,2 milionu lidí po celém světě, kteří jsou připojeni na internet.

Video nabízí útržky z filmů Batman (1989), Pár správných chlapů (1992), Shining (1980), Malé životní etudy (1970) a Čínská čtvrť (1974). Je zakončeno aktuálně natočeným Nicholsonovým vstupem, v němž se oficiálně představí a prohlásí, že "tuto zprávu schvaluje".

Sestřih naznačuje, že Clintonová umí nakládat lépe s penězi než její protikandidáti, díky ní budou věci celkově lepší a vyřeší dlouhodobé potíže s americkým zdravotnictvím.

Hlavně však,  jak praví na konci Nicholson coby generál Jessep z filmu Pár správných chlapů: "Nic na světě není víc sexy, pánové, věřte mi, než žena, které můžete po ránu zasalutovat" -  čímž se kromě sexuálního podtextu naznačuje, že Hillary by byla dobrou velitelkou ozbrojených sil.

Nicholson není jedinou hollywoodskou celebritou, která stojí za Clintonovou. Oficiálně ji podporují přinejmenším ještě režisér Steven Spielberg, zpěvačka Barbra Streisandová a herečka Eva Longoria ze Zoufalých manželek.

Foto: Reuters

Republikánského kandidáta Johna McCaina zase pro změnu a nepřekvapivě podporuje Sylvester Stallone.

Nicholsonův klip se - jak je ve věku internetu běžné - záhy dočkal několika parodických verzí, v nichž se naopak podporuje Barrack Obama, případně podpora pro Clintonovou plyne z úst Nicholsonových filmových postav značně otráveně.

 

Právě se děje

Další zprávy