Nejvlivnější celebrita se vrátila do filmu. A zvítězila

Kultura ČTK Kultura, ČTK
19. 8. 2013 13:28
Film The Butler s Oprah Winfreyovou vede žebříček tržeb v USA
Oprah Winfreyová ve filmu The Butler
Oprah Winfreyová ve filmu The Butler | Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - Filmové drama The Butler s Forestem Whitakerem a Oprah Winfreyovou v hlavních rolích ovládlo o víkendu americká kina. Snímek režiséra Lee Danielse o černošském majordomovi osmi amerických prezidentů utržilo za první tři dny svého promítání v USA a Kanadě 25 milionů dolarů (téměř půl miliardy korun).

Za očekáváním naopak zůstalo několik dalších premiérových filmů včetně životopisného příběhu Jobs o zakladateli firmy Apple.

Kritiky oceňovaný film, v němž si po 15 letech opět vyzkoušela velkou filmovou roli proslulá moderátorka Winfreyová, utržilo téměř o polovinu více peněz než druhá komedie s Jennifer Anistonovou Millerovi na tripu (We're the Millers). "Očekávali jsme, že to půjde dobře, ale nečekali jsme, že až takhle," řekl o úspěchu prezident distribuční společnosti Weinstein Co. Eric Lomis.

Které filmy zatím letos vydělali nejvíc?

 

"Millerovi" na druhém místě vydělali 17,8 milionů dolarů následováni sci - fi thrillerem Elysium s výdělkem 13,6 milionů, v němž ztvárnil hlavní roli Matt Damon. Oba tyto starší filmy úspěchem v návštěvnosti zastínily další novinky, které zůstaly daleko za očekáváním.

Znalci hollywoodských poměrů předpovídali, že se The Butler o diváckou přízeň střetne především s teenagerskou komedií Kick Ass 2, ta však s tržbami ve výši 13,56 milionů skončila čtvrtá.

Překvapením je pro odborníky až sedmé místo filmu Jobs, který měl minulý týden premiéru i v českých kinech. Kritiky nepříliš nadšeně přijatá glorifikace počítačového mága, jehož hraje Ashton Kutcher, vydělala 6,7 milionu dolarů.

Experti se shodují, že Jobs stejně jako další novinky doplatil na to, že šel do kin ve stejný týden jako The Butler. "Bylo to těžké pro všechny další premiérové filmy," řekl Paul Dergarabedian ze serveru Hollywood.com. Diváky zjevně táhla do kin marketingová přitažlivost Winfreyové. 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy