Na Štědrý den nejvíce uspělo Tajemství staré bambitky 2. Vidělo ho 2,5 milionu diváků

ČTK ČTK
25. 12. 2022 11:56
Nejsledovanějším televizním pořadem na Štědrý den byla pohádka České televize Tajemství staré bambitky 2. Vidělo ji téměř 2,5 milionu diváků starších 15 let. Je to 60 procent všech lidí, kteří měli po 19. hodině zapnutou televizi. Sledovanost tak byla nepatrně nižší než u loňské premiérové pohádky Jak si nevzít princeznu. Vyplývá to z dat České televize.
Na snímku z Tajemství staré bambitky 2 je herec a zpěvák Tomáš Klus v roli Jakuba.
Na snímku z Tajemství staré bambitky 2 je herec a zpěvák Tomáš Klus v roli Jakuba. | Foto: Fairytale Production / Vojtěch Resler

Z deseti prvních příček sledovanosti patřilo devět pořadům České televize. Na druhém místě byla pohádka Anděl Páně 2, kterou od 20:40 vidělo zhruba 1,7 milionu diváků, což byl čtyřicetiprocentní podíl sledovanosti. Třetí byly Pelíšky s 1,3 milionu diváků a podílem 50 procent. Česká televize vysílala tuto komedii režiséra Jiřího Hřebejka po 22. hodině.

"Pohádka Tajemství staré bambitky 2 zaujala nejvíce také dětské diváky, sledovalo ji 281 tisíc dětí ve věku čtyři až 12 let, s podílem na publiku 70 procenta," doplňuje mluvčí televize Karolína Blinková. Tajemství staré bambitky 2 natočil Ivo Macharáček, film od února promítala česká kina.

Tradici vánočních pohádek drží Česká televize 29 let. Pohádkové filmy mají zejména o svátcích vysokou sledovanost. Od roku 1993, kdy měl televizní premiéru snímek Sedmero krkavců, televize přináší divákům novou pohádku pravidelně každý rok.

Přes sledovanost milion diváků se letos na Štědrý den dostaly i pořady na čtvrtém až osmém místě žebříčku, všechno jsou to pohádky. Podle údajů serveru Mediaguru skončily čtvrté Tři oříšky pro Popelku. Je to jediný pořad z nejlepší desítky, který nevysílala Česká televize. V hlavním večerním čase jej viděli diváci TV Nova.

Na pátém místě je Lotrando a Zubejda, na šestém Peklo s princeznou, následují Princezna a půl království nebo Dvanáct měsíčků. Pohádky Nesmrtelná teta na devátém místě a O princezně Jasněnce a létajícím ševci na desátém místě se už přes milion diváků nedostaly.

Mezi večerními pořady ostatních televizí byla co do sledovanosti nejúspěšnější komedie Sám doma, kterou si po 20. hodině pustilo na Primě 505 tisíc lidí, což představovalo podíl zhruba 12 procent. Romantickou komedii Láska nebeská vidělo na Nově 332 tisíc lidí, znamenalo to podíl asi 12,5 procenta.

 

Právě se děje

Další zprávy