Nejočekávanější filmy roku 2019: Vyvrcholí ságy Star Wars i Avengers, přijde Lví král

Kultura Kultura
26. 12. 2018 16:00
Vybrali jsme 60 nejočekávanějších filmů příštího roku. Jsou mezi nimi disneyovky Aladdin a Lví král, završení hollywoodských sérií Avengers a Hvězdné války, novinky uznávaných režisérů Quentina Tarantina, Richarda Linklatera a Pedra Almodóvara či nové filmy Jiřího Mádla, Julia Ševčíka či Václava Marhoula.
Alitu začnou česká kina promítat v půlce února. | Video: CinemArt

Alita: Bojový anděl

Režie: Robert Rodriguez, česká premiéra 14. února

Adaptaci populárního japonského komiksu manga produkoval James Cameron, známý filmy Terminátor, Titanik či Avatar, a natočil ji Robert Rodriguez stojící za Desperadem nebo Sin City.

V epickém, postapokalyptickém akčním sci-fi Alita: Bojový anděl, kombinujícím herce s počítačovými triky, účinkují Jennifer Connellyová z Requiem za sen, oblíbený tarantinovský herec Christoph Waltz či Michelle Rodriguezová ze seriálu Ztraceni.

Hrdinkou Ality je bojové stvoření "z dob temna a beznaděje", které při pátrání po nepoužívaných částech kyborgů nalezl doktor. Alita si nevzpomíná, kdo je, ani odkud přišla, avšak doktor si je vědom jejích schopností. Česky komiksy o Alitě vydalo nakladatelství Crew.

Letos čtyřiašedesátiletý James Cameron se snímek o Alitě snažil prosadit již od začátku tisíciletí - internetovou doménu battleangelalita.com si zaregistroval již roku 2000 a nedlouho poté prvně konstatoval, že se film snaží vyrobit. Camerona ale už desátý rok naplno zaměstnává práce na pokračování série Avatar, a tak Alitu přenechal kolegovi Robertu Rodriguezovi.

Zpráva z letošního měsíce pak potvrzuje, že píseň k filmu natočila momentálně populární anglická zpěvačka s albánskými kořeny Dua Lipa.

 

Právě se děje

Další zprávy