Nejočekávanější filmy roku 2019: Vyvrcholí ságy Star Wars i Avengers, přijde Lví král

Kultura Kultura
26. 12. 2018 16:00
Vybrali jsme 60 nejočekávanějších filmů příštího roku. Jsou mezi nimi disneyovky Aladdin a Lví král, završení hollywoodských sérií Avengers a Hvězdné války, novinky uznávaných režisérů Quentina Tarantina, Richarda Linklatera a Pedra Almodóvara či nové filmy Jiřího Mádla, Julia Ševčíka či Václava Marhoula.
Na střeše je druhým celovečerním filmem režiséra Jiřího Mádla. | Video: Totalfilm

Na střeše

Režie: Jiří Mádl, premiéra 7. února

Jeden z nejpopulárnějších českých herců, dvaatřicetiletý Jiří Mádl, před čtyřmi roky nadchl veřejnost filmem Pojedeme k moři, k němuž napsal scénář a sám jej natočil. Zřejmě již v únoru bude Mádlova autorská tvorba pokračovat projektem nazvaným Na střeše vyprávějícím o soužití staršího muže s mladým Vietnamcem, kterého protagonista našel ukrytého na střeše vlastního domu.

Ve filmu měl původně účinkovat Jan Tříska, po jeho smrti roli převzal Alois Švehlík. Další postavy ztvární Lukas Duy Anh Tran, Vojtěch Dyk, Adrian Jastraban nebo čtyřiadvacetiletá Mária Bartalosová známá z letošního Backstage režisérky Andrey Sedláčkové.

První trailer se na internetu objevil těsně před Vánoci a vzbudil pozornost mimo jiné hláškou Aloise Švehlíka, jenž přijde do elektra se slovy: "Potřeboval bych jeden počítač a dva Facebooky, prosím."

 

Právě se děje

Další zprávy