Nejočekávanější film roku 2008? Čtvrtý Indiana Jones

Jitka Gráfová, AP
12. 10. 2007 15:30
Internetová anketa naznačila možné hity příštího roku

Los Angeles - Poslední dobrodružství Indiana Jonese je podle čtenářů serveru MovieTickets.com nejočekávanějším filmem příštího roku. Neohrožený archeolog za sebou nechal i pokračování Batmana.

Přes dvě tisícovky fanoušků rozhodovaly pomocí hodnotící stupnice od jedné do pěti.  První desítku žebříčku ovládly především adaptace knižních děl nebo pokračování filmových hitů, jak ostatně velí současná móda.

Čtvrté pokračování série o neohroženém archeologovi nazvané Indiana Jones a Království křišťálové lebky předčilo i další příběhy o Batmanovi nazvané The Dark Knight. 

Harrison Ford coby Jones dorazí do kin v květnu příštího roku, tedy téměř dvacet let poté, co autorský tandem Steven Spielberg a George Lucas přivedl na svět zatím poslední příběh Indiana Jones a Poslední křížová výprava.

Druhý skončil další díl série filmů o Batmanovi s podtitulem The Dark Knight. Režie se opět ujal Christopher Nolan, který filmové sérii vrátil prestiž po několika velmi nepovedených dílech Joela Schumachera.

ČTĚTE TAKÉ: Indiana Jones bude válčit s křišťálovou lebkou

Foto: IMDb

Tentokrát se netopýří muž spolu s komisařem Gordonem a státním návladním Harvey Dentem se vydá po stopě šíleného psychopata s vražedným smyslem pro humor a tváří Heatha Ledgera. Fanoušci předpokládají, že Nolan nesleví ze svých temných vizí a opět se bude věnovat spíše psychologii hlavních hrdinů než akci.

V první desítce se objevují i dvě moderní variance na dnes už klasické schéma akčního filmu ve stylu Indiana Jonese. Na třetím místě jsou Lovci pokladů s Nicolasem Cagem, kteří tentokrát budou pátrat po okolnostech vraždy Abrahama Lincolna; režií byl stejně jako v případě nečekaně úspěšného prvního dílu pověřen režisér Jon Turteltaub.

A dojde také na třetí díl komicko-akční série Mumie v režii Roba Dojena. Snímek The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor i s Brendanem Fraserem se v amerických kinech objeví 1. srpna.

V první pětce je také pokračování Letopisů Narnie a Princ Kaspian. Snímek o dětech v pohádkové říši, který vznikal i v Česku, by měla u nás společnost Falcon uvést do českých kin 22. května.

Chystá  se třetí pokračování podle úspěšné knižní ságy: tentokrát to budou Letopisy Narnie s podtitulem Plavba jitřního poutníka a bude je režírovat autor slavného snímku Gorily v mlze  Michael Apted. Do kin ale mají přjít až v rocce 2010.

První desítku pak uzavírá snímek Charlie Wilson's War, založený na příběhu kongresmana Charlieho Wilsona a jeho tajných operacích v Afghánistánu. Režisér snímku Mike Nichols tentokrát vsadil na hvězdné obsazení: Toma Hankse a Julii Robertsovou.

 

Právě se děje

Další zprávy