Nejlepší letošní animovaný film? Legendární parta

Kultura Kultura
5. 9. 2012 16:14
Míří příběh strážců dětských snů za Oscarem?
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Podle serveru Hollywood Reporter bude 22. října v rámci šestnáctého ročníku Hollywoodského filmového festivalu oceněn animovaný snímek režiséra  Petera Ramseyho Legendární parta (Rise of the Guardians), který vzešel z dílen společnosti DreamWorks. Označení nejlepšího animovaného filmu roku je zajímavé proto, že takto poctěné tituly mnohdy následovně získaly v animované kategorii také Oscara - stalo se tak v případě filmů Ratatouille (2007), Vall-I (2008), Vzhůru do oblak (2009), Toy Story 3: Příběh hraček (2010) a Rango (2011).

Příběh je založen na sérii knih Guardians of the Childhood (Strážci dětství) amerického spisovatele, ilustrátora a filmaře Williama Joyce. Strašlivý fantom a král nočních můr jménem Pitch (Jude Law) se v jeho příběhu snaží ovládnout děti celého světa strachem. Zabránit mu v tom může pouze spojené úsilí tradičních strážců dětské naděje - Santa Clause (Alec Baldwin ), velikonočního zajíčka (Hugh Jackman), Víly Zuběnky (Isla Fisher), Sandmana a nového člena party Jacka Frosta (Chris Pine).

Joyce sám je držitelem Oscara za krátký animovaný film The Fantastic Flying Books of Mr. Morfia Lessmore.  

„Je naším velkým potěšením označit Legendární partu za příjemce naší animační ceny. Tento kus avantgardního stylu se jistě stane další klasikou pro budoucí generace," prohlásil Carlos de Areu, zakladatel a výkonný ředitel hollywoodského festivalu.

„Tato cena buje dosvědčením vize a úsilí Petera Ramseyho a našich producentek Christiane Steinberg a Nancy Bernstein, kteří v krásně napsaných knihách Williama Joyce poznali kouzelný svět, kterému byli schopni vdechnout život s pomocí úžasného scénáře Davida Lindsey-Abaireho a samozřejmě celého filmařského týmu. Nemohli bychom být hrdější na tento film, nebo na toto ocenění a děkujeme Carlosovi a celému Hollywoodskému filmovému festivalu za tuto obrovskou čest," reagoval Bill Damaschke z tvůrčího oddělení Dreamwoks.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Znáte filmové novinky?

 

Právě se děje

Další zprávy