Nejlépe placenou herečkou je Scarlett Johanssonová, mezi muži by ale byla až osmá

ČTK ČTK
24. 8. 2019 11:46
Nejlépe placenou herečkou na světě se letos stejně jako minulý rok stala Američanka Scarlett Johanssonová. Podle žebříčku časopisu Forbes zveřejněného v pátek si vydělala 56 milionů dolarů (téměř 1,3 miliardy korun). List USA Today však upozorňuje, že by Johanssonová byla až osmá mezi nejlépe placenými herci. Forbes sledoval výdělky od začátku června 2018 do letošního června, všechny údaje uvádí před zdaněním.
Johanssonová vydělala 35 milionů dolarů (asi 812 milionů korun) za roli ve filmu Avengers: Endgame. K tomu si připsala osmimístnou sumu v dolarech za chystaný film Black Widow (Černá vdova).
Johanssonová vydělala 35 milionů dolarů (asi 812 milionů korun) za roli ve filmu Avengers: Endgame. K tomu si připsala osmimístnou sumu v dolarech za chystaný film Black Widow (Černá vdova). | Foto: Reuters

Johanssonová vydělala 35 milionů dolarů (asi 812 milionů korun) za roli ve filmu Avengers: Endgame, který se v červenci stal nejvýdělečnějším snímkem všech dob. K tomu si připsala osmimístnou sumu v dolarech za chystaný film Black Widow (Černá vdova), který rovněž vychází ze světa komiksových superhrdinů studia Marvel, uvedl Forbes.

Na druhém místě je Sofie Vergaraová ze seriálu Taková moderní rodinka s 44,1 miliony dolarů (1,022 miliardy korun). Za ní figuruje Reese Witherspoonová s 35 miliony dolarů (812 milionů korun) a Nicole Kidmanová se 34 miliony (789 milionů korun).

Deset nejlépe placených hereček vydělalo v daném období celkem 314,6 milionu dolarů (téměř 7,3 miliardy dolarů). Server BBC upozorňuje, že si všech deset vydělalo přes 20 milionů dolarů (463,8 milionů korun), což se loni podařilo jen Johanssonové a Angelině Jolieové. Ta se letos právě kvůli rostoucím ziskům svých kolegyň v žebříčku neumístila vůbec, stejně jako Julie Robertsová, Cate Blanchettová nebo Jennifer Lawrencová.

Celkové výdělky nejlépe placených hereček jsou však výrazně menší než zisky nejlépe placených herců. Ti si za letošní rok dohromady odnesli 588,3 milionu dolarů (13,64 miliard korun). Scarlett Johanssonová by se tak mezi herci umístila až na osmém místě.

Z herců si letos nejvíce vydělal bývalý zápasník wrestlingu Dwayne "The Rock" Johnson, známý například ze série Rychle a zběsile, který vydělal 89,4 milionu dolarů (přes dvě miliardy korun). George Clooney, který seznam nejlépe placených herců vedl loni, z něj letos vypadl úplně. Jeho zisky minulý rok totiž zahrnovaly prodej vlastní značky tequily, kterou prodal za miliardu dolarů (23,19 miliard korun).

Na druhém místě se tentokrát umístil Chris Hemsworth, který ztvárnil roli mytického severského boha Thora ve filmech o komiksových superhrdinech rovněž z dílny studia Marvel. Letos vydělal 76,4 milionu dolarů (1,77 miliard korun). Za ním je Robert Downey Jr., představitel Iron Mana ze stejné série filmů s 66 miliony dolarů (1,53 miliard korun).

Na čtvrtém místě se umístil jediný "nehollywodský" herec v žebříčku, hvězda indického filmu Akšaj Kumár, jehož výdělky letos meziročně raketově stouply na 65 milionů dolarů (1,5 miliard korun).

Do žebříčku se rovněž vrátil Bradley Cooper, především díky filmu Zrodila se hvězda, který režíroval, hrál v něm hlavní roli a podílel se na scénáři a produkci. Umístil se na šestém místě, těsně za asijskou hvězdou akčních filmů Jackiem Chanem.

Video: V Marvelu jsem zažil galeje, je to monstrum, z Avengers jsou lidi vzrušení, říká specialista na vizuální efekty Pavel Kacerle

Avengers: Endgame je sladká tečka po 11 letech, je to symbolický konec, na který se moc těším, říká specialista na vizuální efekty Pavel Kacerle. | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy