Nejhorší herečka i film? Stewartová a Twilight sága

Kultura ČTK Kultura, ČTK
10. 1. 2013 15:10
Nejvíc nominací na anticenu Zlaté maliny ma upírská sága
Kirsten Stewart
Kirsten Stewart | Foto: Bontonfilm

Los Angeles - Jedenáct nominací na anticenu Zlaté maliny získala upírská epopej Twilight sága: Úsvit 2. část, kterou porota označila za nejhorší film roku 2012 a její hlavní i vedlejší role za nejméně povedené ze všech.

Laureáti už 33. ročníku soutěže o nejhorší filmové projekty budou vyhlášeni 23. února, den před udílením Oscarů 2013.

Nominaci na nejhorší film má také akční příběh Bitevní loď, komedie režiséra Seana Anderse Můj otec je šílenec nebo film Tisíc slov s Eddiem Murphym v hlavní roli.

Čtěte také
Recenze: Utržené hlavy dávají Stmívání náležitý rytmus

V případě snímku Twilight sága: Úsvit 2. část porota "ocenila" nominací na Zlaté maliny i režii a scénář. Představitelka jedné z hlavních rolí snímku Kristen Stewartová si dokonce vysloužila dvojí nominaci, kromě upírské ságy ještě za titulní roli v dobrodružné pohádce Sněhurka a lovec.

Twilight saga bývá v soutěži pravidelně zastoupena, ale nikdy se jí nepodařilo obsadit všechny hlavní kategorie ceny, o kterou žádný z amerických filmařů příliš nestojí. "Vypadá to, že porota Zlatých malin čekala až na závěrečnou část upírského seriálu," komentovala nominace agentura AP.

Ceny za nejhorší snímky a herecké počiny každoročně uděluje nadace G.R.A.F. Nápad na filmové anticeny, které by byly protiváhou Oscarů, pochází od publicisty a filmového nadšence Johna Wilsona.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy