Nejhorší film roku? Šanci na Zlatou malinu má i Depp

ČTK Kultura ČTK, Kultura
15. 1. 2014 20:45
Nejvíc nominací na Zlaté maliny mají Machři 2.
Foto: Falcon

Los Angeles - Komedie Machři 2 s Adamem Sandlerem má šanci ovládnout letošní filmové anticeny Zlatá malina, protože byla nominována celkem osmkrát, včetně kategorií nejhorší film a nejhorší herecký výkon.

Vyplývá z nominací organizace Golden Raspberry Award Foundation, která anticeny pro nejméně podařené filmové počiny uděluje.

Tradičnímu sběrateli Zlatých malin Sandlerovi by při 34. ročníku Zlatých malin mohl zdatně konkurovat sci-fi snímek Po zániku Země s Willem Smithem, který se dočkal šesti nominací. Stejný počet návrhů dostala i komedie Tyler Perry's A Madea Christmas a povídkový film Mládeži nepřístupno.

Vítězové ankety budou oznámeni 1. března, tedy v předvečer udílení Oscarů. O nejhorší film bude vedle zmíněných soutěžit i Osamělý jezdec, který byl navržen v pěti kategoriích, včetně nominace na nejhorší herecký výkon pro Johnnyho Deppa.

Depp se do nominací dostal poprvé, stejně jako Naomi Watts (Mládeži nepřístupno). Naopak Sandler má šanci se stát nejhorším hercem potřetí za sebou. Sylvester Stallone byl nominován hned třikrát - za snímky Jedna mezi oči, Plán útěku a Zpátky do ringu. Dosáhl tak impozantního celkového počtu 31 nominací.

V zisku Zlaté maliny se mu budou snažit zabránit další nominovaní herci - vedle Deppa a Sandlera i syn Willa Smithe, Jaden (Po zániku Země), a Ashton Kutcher za výkon v životopisném filmu o Stevu Jobsovi. Mezi herečkami je opět navržena oscarová Halle Berry. O Zlatou malinu se bude ucházet za výkony ve filmech Tísňová linka a Mládeži nepřístupno.

Loni ovládl Zlaté maliny film Twilight sága: Úsvit 2. část, který byl posledním dílem populární upírské epopeje. Dostal celkem osm anticen.

S nápadem anticen, které by byly protiváhou Oscarů, přišel v roce 1980 publicista a filmový nadšenec John Wilson.

 

Právě se děje

Další zprávy