Need for Speed prohrál v USA závod dětských filmů o tržby

Kultura Kultura
17. 3. 2014 8:48
První příčky drží Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana a 300: Vzestup říše, Need for Speed skončilo až třetí.
Need for Speed.
Need for Speed. | Foto: Bontonfilm

Praha - Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana si získalo pověst milé a nenáročné pohádky, tak není divu, že se na něj chodí i druhý víkend. Utržilo tento víkend v amerických kinech 21 milionů dolarů a celosvětově má na kontě 148 milionů. Diváci nasycení úspěchem LEGO příběhu sice nechodí přímo v davech, propadák se ale jistě nekoná.

Podobnou sumu si rovněž druhý týden připsalo 300: Vzestup říše. Snímek za sto milionů už má z Ameriky 80 milionů a 160 ze zbytku světa. Úspěch jedničky se zopakovat nepodařilo, zisk však bude producentům přesto stačit.

Až na třetím místě otevírá s osmnácti miliony vlažně přijaté Need for Speed. Studia budou doufat, že obecně méně náročné mimoamerické publikum k nim bude smířlivější. Na druhou stranu skromný rozpočet nedosahující sedmdesáti milionů se nepochybně vrátí.

Non-Stop s Liamem Neesonem třetí víkend přečkalo s deseti miliony. Celosvětové tržby se blíží devadesáti milionům.

A na pátém místě otevírá nezničitelný "americký Zdeněk Troška" Tyler Perry, jehož The Single Moms Club nejspíš pomýšlel na víc než osm milionů. Naštěstí se zdá, že i americkému, převážně afroamerickému publiku už Perry přestává stačit.

Za povšimnutí určitě stojí úspěch Grandhotelu Budapešť. Zisky filmu Wese Andersona stihly tento víkend vyrůst o 350% oproti minulému týdnu, kdy se promítal jen v několika kinech. Tento víkend už si připsal 3,6 milionu dolarů a vyskočil na osmou příčku žebříčku tržeb v amerických biografech.

 

Právě se děje

Další zprávy