Natalie Portman se stane dcerou Michaela "Jobse" Fassbendera

Kultura Kultura
27. 11. 2014 14:05
Životopisný snímek o zakladateli společnosti Apple láká oscarovou herečku Natalii Portman zřejmě do roce Jobsovy dcery Lisy.
Natalie Portman.
Natalie Portman. | Foto: ISIFA

Praha - Kolem nového hollywoodského životopisu Steva Jobse, který začal vznikat pro společnost Sony Pictures, od níž projekt převzal Universal a jehož scenáristou je Aaron Sorkin, je opět živo, i když se zprávy pohybují zejména ve sféře spekulací.

Nejnovějším přírůstkem do hvězdné sestavy filmu by se měla stát oscarová kráska Natalie Portman, která je podle informací serveru Deadline v kontaktu právě se Sorkinem ohledně zatím neupřesněné role.

Scenárista ovšem nedávno odhalil, že se ve filmu objeví i Jobsova dcera Lisa, takže se spekulace médií zaměřují právě tímto směrem. Proti ovšem mluví fakt, že Jobse by měl hrát Michael Fassbender, který je pouze o čtyři roky starší než Natalie Portman. Ovšem hollywoodští maskéři dokížou zázraky...

V souvislosti s filmem v poslední době padla také jména Jessicy Chastain a Setha Rogena. Zatímco u herečky zatím role také není jasná, pro Rogena je prý připravena role Steva Wozniaka.

Jobsův životopis už ale zažil několik spekulací a jména mění nepřiměřeně rychle. Původně měl snímek režírovat David Fincher, který se Sorkinem tvořil oscarový tým filmu o zakladateli Facebooku Marku Zuckerbergovi The Social Network. Fincherovo místo ovšem zaujal jiný oscarový tvůrce, a to Danny Boyle (Trainspotting, Milionář z chatrče). Do role Jobse už studio lákalo Leonarda DiCapria a Christiana Balea. Oba odmítli.

Podle Sorkina bude film rozdělen na tři dějství, z nichž se každé odehrává před jedním z milníků vývoje společnosti Apple, před prvním počítačem typu Mac, před založením firmy NeXT a před iPodem.

"Je to jako psát o Beatles. Je tu spousta lidí, kteří Jobse znali a ctili jej," řekl o scénáři Sorkin deníku Variety.

Datum premiéry zatím nebyl zveřejněn.

 

Právě se děje

Další zprávy