Vycházelo slunce. Gillian Andersonová převzala Zlatý glóbus v pražském hotelu

ČTK ČTK
1. 3. 2021 9:45
V noci na pondělí středoevropského času byly za oceánem předány prestižní filmové Zlaté glóby. Slavnostní večer měl kvůli pandemii virtuální podobu. A tak jako všichni ocenění i herečka Gillian Andersonová přijala sošku na dálku. Na rozdíl od ostatních však byla sama v hotelovém pokoji, ze kterého sledovala, jak nad Prahou vychází slunce, píše server Vulture.com.
Vycházelo slunce. Gillian Andersonová převzala Zlatý glóbus v pražském hotelu | Video: Reuters

Herečka oceněná za roli Margaret Thatcherové v historickém seriálu Koruna se do videohovoru přes aplikaci Zoom přihlásila ve večerních šatech bez rukávů se vzorem lebky v kombinaci černo-olivových odstínů.

Děkovnou řeč pronesla "v nekřesťanských čtvrt na pět ráno", v pokoji byla sama se svým psem Stellou, dodává server.

Dvaapadesátiletá Američanka proslula především rolí agentky Scullyové, kterou v letech 1993 až 2002 hrála v seriálu Akta X. Byla za ni několikrát nominována na Zlatý glóbus, který pak roku 1997 získala. Od roku 2019 hraje terapeutku v již několikáté řadě seriálu Sexuální výchova na Netflixu.

Do České republiky teď Gillian Andersonová přiletěla kvůli natáčení filmu z druhé světové války. Snímek nazvaný White Bird: A Wonder Story, kde české prostředí představuje Francii, režíruje hollywoodský režisér Marc Forster, podepsaný třeba pod bondovkou Quantum of Solace.

Zahraniční filmaři mohou do Česka také v současné pandemické situaci jezdit, pokud dodrží přísné podmínky.

Režisér Forster má ve filmografii ještě tituly jako Ples příšer, Horší už to nebude, Světová válka Z nebo Kryštůfek Robin.

Snímek, který teď natáčí s Andersonovou, vznikl adaptací stejnojmenného románu spisovatelky Raquel J. Palaciové. Pojednává o osudu židovské dívky, kterou u sebe doma během druhé světové války schovává francouzská rodina.

Gillian Andersonová v pondělí možná nebyla jedinou herečkou, která získala Zlatý glóbus v Česku. Že tady momentálně žije, v nedávném rozhovoru prozradila britská herečka Rosamund Pikeová, toto pondělí oceněná za film Jako v bavlnce. V děkovné řeči však Pikeová nic o Česku neřekla.

 

Právě se děje

Další zprávy