Štáb oscarového režiséra Cuaróna byl v Mexiku okraden a napaden. Policie vše popírá

mad
3. 11. 2016 16:25
Při natáčení filmu oscarového režiséra Alfonse Cuaróna v hlavním městě Mexika mělo údajně dojít k potyčce mezi štábem a skupinou lidí, která se identifikovala jako úředníci. Několik členů štábu skončilo v nemocnici a došlo také ke krádežím.
Alfonso Cuarón, režisér filmu Gravitace
Alfonso Cuarón, režisér filmu Gravitace | Foto: Reuters

Při natáčení nového filmu Alfonsa Cuaróna v Mexiku došlo k potyčce mezi štábem a skupinou lidí, kteří tvrdili, že jsou z místního úřadu, píše server Deadline.

Podle slov produkce, která pracovala ve čtvrti Tabacalera v hlavním městě Mexika, byl štáb napaden a okraden. Filmaři měli oficiální povolení z Filmové komise Mexico City, přesto byli napadeni úředníky z čtvrti Cuahutémoc. Režisér se v tu chvíli na place nenacházel.

Podle místní policie se ke štábu přiblížila skupina lidí, kteří se identifikovali jako úředníci. Došlo ke slovním výměnám, nikoli k napadení.

Produkce však v dopise píše, že nešlo o "prostý střet" zmiňovaný policií, ale útoky, při nichž bylo několik lidí zraněno, konkrétně dvě ženy. Pět členů štábu muselo do nemocnice a došlo ke krádeži šperků a peněženek.

Štáb podal stížnost a odezva byla rychlá a pozitivní, uvádí dopis. "Doufáme, že místní úřady splní slib a pomohou vykompenzovat ukradené předměty a viníky přivedou před spravedlnost," píše štáb.

Snímek zatím nemá název, časově je zasazen do 70. let minulého století a vypráví o jedné rodině střední třídy.

 

Právě se děje

Další zprávy