Na Manhattan zaútočí zlí duchové. Ze Slovenska

jla
24. 9. 2014 7:45
Legendary Pictures natočí část nového sci-fi thrilleru Spectral z pera nadějného mladého scenáristy Iana Frieda na Slovensku.
Pevnost Komárno si zahraje v americkém sci-fi
Pevnost Komárno si zahraje v americkém sci-fi | Foto: Legendary Pictures

Bratislava - Po třech letech se na Slovensko vrací americký filmový trhák. Společnost Legendary (Pacific Rim, Muž z oceli) si pro svůj nový film Spectral vybrala okolí pevnosti v Komárnu.

Foto: Aktuálně.cz

Na Slovensku se bude točit několik dní, důvěru dostalo několik lokálních firem a na americké poměry velmi malý slovenský štáb.

"Lokace kolem Komárna a hlavně pevnosti jsou pro filmaře atraktivní. Chtěli také vyzkoušet novou filmařsky nepoznamenanou krajinu," vysvětlil slovenský filmař Dalibor Vašica.

Manhattan v Komárnu

Poslední "velcí" zahraniční filmaři na Slovensku natáčeli pár minut k několik epizodám seriálu Na věky věků v režii Michaela Caton-Jonese v roce 2011.

Podívejte se na nejnovější reklamu režiséra Nic Mathieua, kterému společnost Legendary svěřila nový thriller Spectral.
Podívejte se na nejnovější reklamu režiséra Nic Mathieua, kterému společnost Legendary svěřila nový thriller Spectral.

Film Spectral už teď dostal od zahraničních médií nálepky "nadpřirozený Černý jestřáb sestřelen" nebo "novodobí Krotitelé duchů". Příběh se bude odehrávat na Manhattanu, který napadnou neznámá stvoření. Ve filmu pravděpodobně bude spousta explozí a zajímavých fines.

V hlavní roli se objeví Emily Mortimer po boku Maxe Martiniho (Kapitán Philips, Zachraňte vojína Ryana) a Jamese Badge Dalea (Osamělý jezdec, Světová válka Z). Společnost Legendary poněkud překvapivě svěřila režii sci-fi thrilleru do rukou debutanta Nica Matheua, který dosud režíroval několik reklamních spotů.

Premiéra filmu je plánovaná na srpen roku 2016.

 

Právě se děje

Další zprávy