Na internetu je ke stažení kopie Medvídka. Pirátská

pra
4. 10. 2007 12:29
Podání žaloby producent Trojan zváží
Hrdinové filmu Medvídek
Hrdinové filmu Medvídek | Foto: 2media

Praha - Ani soud s mladíkem, který den po tuzemské premiéře na internet umístil českou verzi snímku Simpsonovi ve filmu, neodradil české piráty od nelegálního rozšiřování kinohitů. Dalším snímkem, jehož kopie je ke stažení na webu, se stal nový film Jana Hřebejka a Petra Jarchovského Medvídek. Informaci přinesl zpravodajský server iDnes.cz.

Odkaz na stažení filmu se ve středu objevil na jednom tuzemském internetovém serveru, odkazoval na server pro sdílení souborů RapidShare. Podle informací iDnesu se jedná o kopii DVD s monofonním zvukem, kterou pravděpodobně pořídil někdo ze štábu během dokončování snímku.

Čtěte více: SPECIÁL: Jaký je nový film Jana Hřebejka Medvídek?

Producenta snímku Ondřeje Trojana umístnění Medvídka na internet příliš nepřekvapilo, stejný osud totiž podkal i jeho předchozí filmy. "Jako vždy se nejdřív obrátím na protipirátskou unii, s níž spolupracujeme. Pak se poradím s právníkem, zda podáme žalobu," reagoval Trojan na otázku Aktuálně.cz, jaké kroky se chystá v dané věci podniknout.

Od premiéry, která proběhla před necelým měsícem, Medvídka vidělo na 280 tisíc diváků a snímek vydělal 32 milionů korun.

Podobně na internetu kolovala kopie snímku Jana Svěráka Vratné lahve. Ta unikla materiálu určeného pro vnitřní potřeby ministerstva kultury.

Čtěte také: Na webu jsou Vratné lahve vyrobené pro ministerstvo

 

 

Právě se děje

Další zprávy