Muzikál ze střední bude mít i romantický čtvrťák

Irena Hejdová Irena Hejdová
15. 4. 2008 13:50
Teenagerský hit chystá nejen třetí pokračování

Los Angeles - Děti chtivé romantiky už se mohou začít těšit - ještě ani nevstoupil do kin Muzikál ze střední 3 a už se mluví o čtvrtém dílu veleúspěšné pubertální série.

Muzikál ze střední se poprvé na americkém kanálu Disney vysílal v lednu 2006 a zaznamenal masivní ohlas. Pokračování mělo premiéru v srpnu 2007 a bylo vůbec nejsledovanějším pořadem kabelových televizí všech dob.

Je více méně jasné, co následovalo. Loni si dvacetiletý Zack Efron a devatenáctiletá Vanessa Hudgens, kteří ztvárnili ústřední dvojici, vysloužili módní společnou přezdívku Zanessa. A soundtracky obou filmů patří k nejprodávanějším titulům všech dob.

High School Musical - Muzikál ze střední
High School Musical - Muzikál ze střední | Foto: Aktuálně.cz

Dobře se vede videohře, množství knih a pochopitelně i oběma dílům na DVD. Internet je zaplaven pirátskými kopiemi, fanouškovskými stránkami, Youtube nabízí videa z filmu i parodie. Oblíbené jsou i pódiové verze muzikálu.

Není divu, že expanze pokračuje. Hollywood se už chopil třetího dílu, který půjde rovnou do kin - amerických snímek s podtitulem Maturita vstoupí do kin v říjnu. Začíná se natáčet ještě tento měsíc v americkém Utahu.

A na obzoru je podle Hollywood Reporteru už i čtvrté pokračování - zatím se podle prezidenta Disney Channelu Riche Rosse píše scénář a není jisté, zda se ve čtvrtém pokračování vrátí hvězdy tří předchozích.

"Budeme mít zpátky celé původní obsazení? Asi ne. A dostaneme alespoň některé z nich? To snad ano,"  naznačil jen Ross.

A zatímco třetí díl vstupuje rovnou na filmová plátna, ten čtvrtý se vrátí tam, odkud série vzešla - na televizní obrazovky. Více se o něm zatím neví; není ani známo, zda na režisérskou sesli znovu usedne režisér tří předchozích dílů Kenny Ortega.

 

Právě se děje

Další zprávy