Mistr Yoda ožije v Disneyho Hvězdných válkách

Kultura ČTK Kultura, ČTK
7. 2. 2013 12:05
Disney plánuje několik spin off filmů Hvězdných válek
Mistr Yoda
Mistr Yoda | Foto: Profimedia

Praha - Walt Disney chystá velkou ofenzivu v oblasti Hvězdných válek. Po loňské koupi společnosti Lucasfilm chce z jejího potenciálu vytěžit maximum. Plánuje hned několik spin off filmů vystavěných na známých postavách světa Star Wars. Tyto snímky by měly být natočeny vedle další plánované trilogie.

„Pracujeme na několika samostatných filmech založených na charakterech z Hvězdných válek," řekl v úterý kanálu CNBC Bob Iger z Disneyho. "Stále plánujeme natočit Hvězdné války číslo sedm, osm a devět - zhruba během šesti let od roku 2015," řekl Iger během hovoru o finančních výsledcích studia v poslední době.

Mistr Yoda
Mistr Yoda | Foto: Aktuálně.cz

Prvním samostatný film by se měl věnovat postavě Mistra Yody, který vystupoval v pěti ze šesti dílů, jeho postava zemřela v Návratu Jediho. Zatím však není jasné, zda ho opět nadabuje Frank Oz.

Filmy napsané Lawrencem Kasdanem a Simonem Kinbergem vzniknou v letech 2015 a 2021. Kasdan se už podílel  na dílech Impérium vrací úder a Návrat Jediho, Kinberg má za sebou scénáře k X - Men:  Poslední vzdor a Sherlocku Holmesovi z roku 2009.

Sedmý díl Hvězdných válek režírovaný J.J. Abramsem má přijít do kin v roce 2015, scénář k němu napíše Michael Arndt, Oscarem oceněný scénárista, který spolupracoval například na Toy Story 3 a Little Miss Sunshine. Abrams si vydobyl uznání za filmový Star Trek a letos přijde do kin pokračování Star Trek: Do temnoty.

Kasdan i Kinberg by přitom také  měli působit jako Abramsovi poradci při natáčení sedmého dílu a zároveň pracovat na avizovaných novinkách.

Zajímavé je i to, že Robert Rodriguez nedávno prohlásil, že by moc rád natočil spin off věnující se postavě Hana Sola, pokud by dostal možnost.

Foto: Aktuálně.cz

Podle neověřených zpráv má být Han Solo skutečně hrdinou jednoho z dalších spin-offů. Jeho příběh by se měl odehrávat mezi Epizodami III a IV a měl by popsat počátky Solovy kariéry jako pašeráka. Znamenalo by to poprvé přeobsadit ikonického hrdinu Harrisona Forda (mladý Solo byl původně Georgem Lucasem plánován jako postava pro Epizodu III).

 

Hrdinou třetího filmu mimo hlavní řadu má pak údajně být charismatický námezdní lovec Boba Fett, který se poprvé objevil v animovaném šotu svátečního speciálu Hvězdných válek a zemřel v Návratu Jediho (byť autoři návazných knih nemohli odolat a opět jej oživili). Jeho dobrodružství by mělo být situováno buď mezi Epizody IV a V, nebo V a VI.    

V prvním fiskálním čtvrtletí v meziročním srovnání poklesl čistý zisk společnosti Walt Disney, ačkoli její příjmy vzrostly. Disney to zdůvodňuje mimo jiné zvýšenými náklady provozu sportovní televize ESPN i nižšími výdělky samotných filmů.

Největší mediální konglomerát světa vykázal za poslední tři měsíce loňského roku čistý zisk ve výši 1,38 miliardy dolarů (zhruba 26 miliard korun). Loni ve stejném období to bylo 1,46 miliardy dolarů, takže meziročně jde o šestiprocentní pokles. Tržby společnosti přitom meziročně vzrostly o pět procent na 11,3 miliardy dolarů. Oznámený pokles zisku je mírnější než očekávali analytici. Jejich očekávání předčily také příjmy.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy