Milionové Ženy v pokušení ožijí v anglickém remaku

Kultura ČTK Kultura, ČTK
9. 1. 2014 19:53
Producent Královy řeči chce přetočit komedii Jiřího Vejdělka
Eliška Balzerová, Lenka Vlasáková a Veronika Khek Kubařová na snímku z Žen v pokušení.
Eliška Balzerová, Lenka Vlasáková a Veronika Khek Kubařová na snímku z Žen v pokušení. | Foto: Falcon

Praha - Producent oscarového filmu Králova řeč Gareth Unwin připravuje anglický remake komedie Jiřího Vejdělka Ženy v pokušení.

"Po více než ročním jednání jsme dotáhli smlouvu. Producentem filmu je Gareth Unwin, který má Oscara za Královu řeč a přístup k špičkovým hercům a tvůrcům, což v dnešním filmovém světě představuje základ úspěchu," komentoval to producent Tomáš Hoffman. Na Garethovi oceňuje, že odhalil potenciál komorní divadelní hry Králova řeč a dokázal z ní udělat film korunovaný mimo jiné čtyřmi Oscary.

Čtěte také
Recenze: Ženy v pokušení si hrají na český Sex ve městě

Anglická verze Žen v pokušení znamená jedinečnou situaci. Zatím žádný český film nezískal mezinárodní, anglicky mluvenou verzi.

"Byl jsem ohromen tím, jak vtipný, ale i dojemný a procítěný film Jiří napsal a natočil. Ženy v pokušení jsou sofistikovanou komedií v rámci nejlepších tradic žánru," uvedl Gareth Unwin.

Co se týče stavby příběhu, bude respektovat originální film. "Ale Spojené království je jiná země, která má svá specifika, takže v tomto ohledu mají naši scenáristé výrazný prostor," dodal.

Vejdělkova komedie z roku 2010 překonala v českých kinech milionovou hranici návštěvnosti (1,25 milionu diváků). Eliška Balzerová získala Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. Ženy v pokušení se staly nejúspěšnějším českým autorským filmem posledních více než dvaceti let. Vejdělek se ale nyní soustředí už na věci příští.

"Pochopitelně mě taková věc těší, je to ocenění naší práce. Lepšího britského producenta jsme si nemohli přát. Teď už ale žiju naší českou budoucností. Hned po premiéře Něžných vln se pouštíme do přípravy nového filmu. Bude to komedie, jak jinak," uvedl Vejdělek.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy