Kvůli rolím přibrala a naučila se polsky. Meryl Streepová dostane prestižní cenu

tst ČTK tst, ČTK
Aktualizováno 26. 4. 2023 14:30
Meryl Streepová na podzim převezme Cenu kněžny asturské. Ve středu to oznámila nadace kněžny Leonor, sedmnáctileté dědičky španělského trůnu, po níž se ocenění jmenuje. Informovala o tom agentura AP. Třiasedmdesátiletá herečka už je držitelkou tří Oscarů, přesto se necítí být součástí Hollywoodu. Kariéru zahájila v 70. letech minulého století, kdy prorazila ve snímcích Julia a Lovec jelenů.
Meryl Streepová ve filmu Sophiina volba z roku 1982.
Meryl Streepová ve filmu Sophiina volba z roku 1982. | Foto: Universal Pictures

Hlas jako nástroj

Kvůli filmu Hudba mého srdce z roku 1999 se Streepová učila hrát na housle a osm týdnů cvičila až šest hodin denně. Pro roli v komorních Madisonských mostech z roku 1995 s Clintem Eastwoodem pak byla nucena o něco přibrat.

K jejímu talentu patří i schopnost pracovat s různými jazyky a akcenty. Například kvůli Sophiině volbě z roku 1982, natočené podle románu Williama Styrona o ženě, která má za sebou traumatickou zkušenost z koncentračního tábora, se naučila plynně polsky.

Sama herečka poznamenala, že v mládí hodně poslouchala hudbu Barbry Streisandové, Beatles a Boba Dylana a že se skrze ni naučila, jak svůj hlas využít jako nástroj. K tomu jí nepochybně pomohly hodiny operního zpěvu, které dostávala coby náctiletá. Dokud se nerozhodla, že chce být raději roztleskávačkou. Pak se zpěvem skončila.

 

Právě se děje

Další zprávy