Kvůli rolím přibrala a naučila se polsky. Meryl Streepová dostane prestižní cenu

tst ČTK tst, ČTK
Aktualizováno 26. 4. 2023 14:30
Meryl Streepová na podzim převezme Cenu kněžny asturské. Ve středu to oznámila nadace kněžny Leonor, sedmnáctileté dědičky španělského trůnu, po níž se ocenění jmenuje. Informovala o tom agentura AP. Třiasedmdesátiletá herečka už je držitelkou tří Oscarů, přesto se necítí být součástí Hollywoodu. Kariéru zahájila v 70. letech minulého století, kdy prorazila ve snímcích Julia a Lovec jelenů.
Meryl Streepová a Tom Hanks napodobují své nejznámější role v zábavní show Ellen DeGeneresové. | Video: The Ellen Show

Ne všem se líbí

Její herectví přitom mnohé nechávalo chladnými. Jedna z nejvlivnějších amerických kritiček Pauline Kaelová jednou poznamenala na účet Streepové, že hraje "jen od krku nahoru".

Její herecký partner z filmu Kramerová vs. Kramer Dustin Hoffman řekl, že je sobecká a posedlá. A dokonce i její někdejší snoubenec, zesnulý herec John Cazale známý třeba z Kmotra, poznamenal, že Streepová se před kamerou chová jako "rozkošný robot".

Jiní naopak Streepovou chválí. Například Robert Redford, s nímž roku 1985 účinkovala ve Vzpomínkách na Afriku. "Trénink a zkušenosti ji dovedly tak daleko, že podvědomě zvládá věci, na které musejí jiní vynakládat obrovské úsilí," uvedl.

Poklonu složila Streepové také Nicole Kidmanová, kolegyně z dramatu Hodiny uvedeného roku 2002. "Ukázala, čeho může dosáhnout jako žena, matka i jako herečka. Stále můžete mít vlastní život a být přitom herečkou. Ona předvádí, jak se to má dělat," řekla Kidmanová.

 

Právě se děje

Další zprávy