Megashow filmových amatérů bude v Brně

ČTK, RiK
3. 1. 2006 21:00
Brno - Milovníci recese mohou přihlásit své snímky na festival ztřeštěných amatérských filmů v Brně.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Profimédia

Netradiční filmový minifestival pořádá Centrum volného času Ulita ve spolupráci s občanským sdružením Kulička. Soutěž je pro filmy, které původně vznikly pro pobavení přátel a nebyly určeny k veřejné prezentaci. Autoři mohou díla zasílat do 17. února.

Soutěžní filmy mohou být podle organizátora Konrada Heczka v jakémkoliv formátu. Podmínkou pro zařazení do soutěže ale je, aby jim nechyběl děj. "Není to přehlídka sestřihů z domácího videa," zdůraznil. Filmy by měly mít do 15 minut. Porota je ocení v kategoriích Nejulítlejší (nejhorší) film, Nejvtipnější film,  Nejlepší umělecký dojem a udělena bude i Cena diváka. Vítězové si odnesou "pozlacené sošky Oskarů".

V uplynulých ročních byly častým námětem reklamy. Velký úspěch u diváků a poroty, složené ze studentů filmové vědy a filmových nadšenců, měla například parodie na Pána prstenů, připomněl Heczko. Některé tituly z minulých ročníků si navíc budou moci diváci připomenout, protože se jejich tvůrci rozhodli po vzoru hollywoodské tradice natočit pokračování.

Také celá přehlídka, která se uskuteční 24. února, bude podle Heczka moderována v duchu amerických megashow. Vše se bude promítat na velké plátno, na které budou snímat i moderátorské výstupy a fotografie pořízené na přehlídce. Podrobnější informace získají tvůrci i diváci ZDE.

 

Právě se děje

Další zprávy