Medvídka už vidělo v kinech 200 tisíc Čechů

Irena Hejdová Irena Hejdová
25. 9. 2007 12:00
Ve čtvrtek Hřebejkovi přibude těžký soupeř - Gympl
Medvídek: Jiří Macháček
Medvídek: Jiří Macháček | Foto: 2media.cz

Praha - Po třech týdnech v kinech se nový film Jana Hřebejka dopracoval k velmi slušným výsledkům. V kinech už ho podle údajů Unie filmových distributorů vidělo 214 472 diváků a celkem už má hořká komedie o krizi tří manželských dvojic na kontě 25 milionů korun.

Medvídek se stal i nejnavštěvovanějším filmem uplynulého víkendu. Čmž potvrdil, že české filmy - a ty Hřebejkovy zvlášť - mají v českých kinech pravidelně větší úspěch než zahraniční trháky.

Až na druhém místě se drží animovaná komedie Ratatouille, americkými kritiky označovaná za nejlepší film roku. O víkendu ji vidělo 26605 diváků a celkem veselá dobrodružství gurmetského krysáka Remyho shlédlo v českých kinech 77 tisíc diváků.

Gympl: Jiří Mádl a Tomáš Vorel jr.
Gympl: Jiří Mádl a Tomáš Vorel jr. | Foto: Falcon

Až na třetím a čtvrtém místě jsou novinky minulého týdne - teenagerský thriller Disturbia a rozverná komedie Když si Chuck bral Larryho. Páté místo po čtyřech týdnech v kinech okupuje Jason Bourne z Bourneova ultimáta.

Staří známí se usídlili i na dalších místech: šesté patří Harrymu Potterovi, který tentokrát zápolí s Fenixovým řádem, sedmé pak Simpsonovým ve filmu. Za nimi se dotahují romantická komedie Koření života, animovaný Shrek Třetí a akční Transformers.

Další český film je až na jedenáctém místě - ovšem s přihlédnutím k tomu, že se zatím promítal v jediném kině a oficiální premiéru si odbyde až tento čtvrtek, si Gympl rozhodně nevede špatně.

Právě jeho ofenzíva a příběh o mladých grafiťácích ztvárněných Jiřím Mádlem a Tomášem Vorlem jr. může Hřebejkovi přidělat vrásky.

 

Právě se děje

Další zprávy