Medvídek už inkasoval za pohlazení devět milionů

Irena Hejdová Irena Hejdová
11. 9. 2007 13:45
Jak se vedlo Hřebejkovi v kinech o prvním víkendu?

Praha - Zatímco americká kina válcuje kovboj Russel Crowe ve snímku 3:10 to Yoma, remake hororu Halloween a pořád i teenagerská bomba Superbad, česká ovládl Jan Hřebejk s Medvídkem.

Hořká komedie vypráví o třech manželských dvojicích, které ztvárnila sestava českých oblíbenců od Táni Vilhelmové, přes Jiřího Macháčka, Ivana Trojana a Annu Geislerovou až po Romana Luknára a Natašu Burger.

Sázka na známá jména Hřebejkovi tedy znovu vyšla, i když recenzenti většinou ze snímku výrazně nadšení nebyli. Od čtvrteční distribuční premiéry film v kinech vydělal devět milionů korun, přesně 9 068 989. Za víkend ho shlédlo 66 860 diváků, kteří ho katapultovali na první místo víkendového českého žebříčku.

Medvídek: Hrdinové filmu
Medvídek: Hrdinové filmu | Foto: 2media.cz

Výsledky tak ještě o něco předčily očekávání distributora - ředitel Falconu Jan Bradáč v pátek považoval za uspokojivý víkendový výsledek 50 tisíc diváků. "To by byl pro nás velmi uspokojivý start," řekl Aktuálně.

Medvídek z prvního místa sesadil Jasona Bournea z Bourneova ultimáta, jehož boj se všemocnou CIA si o víkendu vychutnalo necelých 10 tisíc diváků.

Na třetím místě se drží žlutá rodinka ze Springfieldu - Simpsonovi ve filmu mají za sebou už sedm týdnů v kinech, po víkendu jim přibylo dalších 11 tisíc diváků a přes milion tržeb; celkem už má Bart, Homer a zbytek oblíbené rodiny na kontě skoro 40 milionů korun.

Medvídek: Macháčkova dcera Berta s Klárou Issovou a Jan Hřebejk se synem Jonášem
Medvídek: Macháčkova dcera Berta s Klárou Issovou a Jan Hřebejk se synem Jonášem | Foto: 2media.cz

Ještě o týden déle je v české distribuci poslední Harry Potter, který s Fénixovým řádem obsadil čtvrtou příčku. Také jemu k tomu stačilo kolem 10 tisíc diváků a milion tržeb, celkem už v českých kiunech vydělal 56 milionů korun.

Páté místo patří surfařskému animáku Divoké vlny, šesté bitvě auťáků z Transformers, sedmé drží Shrek Třetí. Až osmé a deváté místo obsadily další dvě novinky minulého týdne - akční Rush Hour 3 s Jackiem Chanem a Denní hlídka. Desítku uzavírá Edith Piaf se slovy "ničeho nelituji" na rtech.

 

Právě se děje

Další zprávy