Mary Poppinsová a její létající deštník jsou zpět, Disney představil trailer

Reuters Reuters, AP
20. 9. 2018 7:00
Několik dnů před Vánoci pošle Disney do kin novou verzi pohádky o kouzelné chůvě Mary Poppinsové, která létá za pomoci deštníku. Ve filmu účinkují Ben Whishaw, Colin Firth či dvaadevadesátiletý Dick Van Dyke.
Novou Mary Poppinsovou začnou česká kina promítat 20. prosince. | Video: Falcon

Pohled přes ušpiněné střechy Londýna, chůva létající za pomoci deštníku, a dokonce slavný moderátor a bavič Dick Van Dyke jsou k vidění v čerstvě vydaném traileru z muzikálového filmu Mary Poppins se vrací.

Julie Andrewsovou, která získala Oscara za herecký výkon v původním filmu z roku 1965, nyní nahradila pětatřicetiletá Emily Bluntová. Ztělesnila nekonvenční vychovatelku Mary Poppinsovou, která jako na zavolanou přichází do rodiny, v níž chybí vřelé city a láska.

Nová Mary Poppinsová se odehrává v roce 1932, během tehdejší ekonomické krize. Chlapec z původního příběhu Michael Banks už vyrostl. Se svou sestrou Jane teď vychovává tři vlastní děti, kterým ale chybí maminka.

Trailer naznačuje další stěžejní body příběhu, především ale ukazuje tváře hvězdných britských herců, kteří ve snímku účinkují - od Bena Whishawa přes Colina Firtha až po Julie Waltersovou.

Ve snímku se mihnou také Meryl Streepová v roli výstřední sestřenice Topsy a letos dvaadevadesátiletý Dick Van Dyke. V původním snímku ztvárnil dvojroli kominíka Berta, hovořícího lidovým nářečím cockney z východního Londýna, a ředitele banky.

Právě postavu bývalého bankéře, dnes už v důchodu, si Van Dyke zopakoval v nové verzi. V traileru herec působí stejně mrštně jako kdysi - tančí na stole.

Postavu Berta tvůrci nového filmu jinak přejmenovali na Jacka, udělali z něj lampáře a roli svěřili Američanovi s hispánskými kořeny Lin-Manuelu Mirandovi, raperovi a skladateli oceňovaného muzikálu Hamilton.

Film sází na kombinaci hraných a animovaných scén. Připomínají ty, jimiž v polovině 60. let oslnil originál, teď ovšem působí jako záměrné retro.

Původní film o Mary Poppinsové z roku 1964 vycházel z dětské knihy P. L. Traversové. Autorka protestovala proti tomu, jak Walt Disney její příběhy zkrášlil. Přesto měl snímek nebývalý úspěch a dnes bývá označován za klasiku.

Nový snímek Mary Poppins se vrací natočil režisér Rob Marshall, česká kina jej začnou promítat 20. prosince.

 

Právě se děje

Další zprávy