DiCaprio si ve Scorseseho režii zahraje sériového vraha

mad
12. 8. 2015 7:16
Americký herec Leonardo DiCaprio ztvární sériového vraha Henryho H. Holmese z 19. století, a to ve filmu Martina Scorseseho. Půjde o jejich šestou spolupráci.
DiCaprio ve filmu Vlk z Wall Street
DiCaprio ve filmu Vlk z Wall Street | Foto: Bontonfilm

PrahaLeonardo DiCaprio a režisér Martin Scorsese spolu natočí film The Devil in the White City o sériovém vrahovi, jak informoval web Deadline.

Naposledy spolu dvojice pracovala na Vlkovi z Wall Street (2013), který si vysloužil celkem pět oscarových nominací a utržil téměř čtyřnásobek svého 100milionového rozpočtu.

DiCaprio se o roli vraha zajímal již několik let. Studio Paramount nyní vyhrálo aukci na práva, a projekt se tak může rozběhnout. Přihazování bylo napjaté a účastnila se ho velká americká studia jako Fox nebo Universal, píše Deadline.

Hollywoodský herec ztvární hlavní roli, scénář napíše Billy Ray (Kapitán Phillips). The Devil in the White City vychází ze stejnojmenné knižní předlohy Erika Larsona, která vznikla podle života psychopatického lékaře Henryho Howarda Holmese fascinovaného lidským tělem.

Holmes je jedním z prvních zdokumentovaných sériových vrahů v moderních dějinách USA. Přiznal se celkem k 27 vraždám, spekuluje se však, že mohl zabít až 200 lidí. Za své zločiny byl odsouzen k smrti oběšením. Rozsudek byl vykonán v květnu 1896.

Premiéra zatím nebyla stanovena. DiCaprio momentálně dotočil snímek The Revenant režiséra Alejandra G. Iňárritua, který do českých kin dorazí v lednu 2016. Scorsese dokončuje drama Silence o jezuitských kněžích ze 17. století, kteří šíří víru v Japonsku.

 

Právě se děje

Další zprávy